Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sirtta cikan yag bezesi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sırtta çıkan yağ bezesi neden olur?​

Yağ bezeleri nadiren de olsa çoklu kalıtsal lipomatoz, Gardner sendromu, Dercum hastalığı ve Madelung hastalığı gibi hastalıklarla ilişkilendirilebilir. Yağ bezesine neden olabilecek diğer faktörler ise obezite, karaciğer hastalığı ve glikoz intoleransıdır.

Sırtta çıkan yağ bezesi nasıl geçer?​

1) Aloe Vera Jeli
- Aloe vera jeli ciltte oluşan hemen her sorun için adeta doğal bir reçetedir.
- Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir.
- Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar.
Sırtta yağ bezesi için hangi doktora gidilir?​
Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir.

Vücutta beze gibi şişlik neden olur?​

Vücutta beze gibi şişlik neden olur?
Şişmiş lenf düğümleri genellikle baş (kafa), boyun, ense, koltuk altı veya kasıklarda görülür. Birkaç faktör şişkin lenf bezlerine neden olabilir, örneğin: Soğuk algınlığı veya başka bir viral enfeksiyon. Bakteriyel enfeksiyonlar.

Sırtta yağ bezesi ağrı yapar mi?​

Sırtta yağ bezesi ağrı yapar mi?
Yağ bezelerinin çoğunluğu iyi huyludur ve kanserleşme eğilimi göstermezler. Fakat sırt bölgesinde çıkan yağ bezelerinin baskı alması durumunda veya herhangi bir darbe alması durumunda enfeksiyon gelişebilir. Bu durumda kaşıntı, kızarıklık ve ağrıları oluşmaktadır.

Yağ bezesi ilacı var mı?​

Yağ bezesinin iyileşmesi için deri altında biriken ve bezeleşmeye neden olan yağlarınızı ameliyatla veya ileri teknolojik tıbbi teknikler ile ortadan kaldırmak gerekmektedir. Yağ bezelerinizin tedavisi için tıbbi kapsamda krem, jel veya ilaç kullanımı ile tedavi mümkün değildir.

Yağ bezesi tedavisi için hangi doktora gidilir?​

Kişiler, göz kapağındaki yağ bezeleri için hastanelerde bulunan göz hastalıkları bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde, fiziksel muayene ve bazı tetkikler yapılır. Göz çevresindeki yağ bezelerinin tedavisi ise lazer ya da elektronik cerrahi yöntemler ile yapılır.
Yağ bezesi ni hangi bölüm bakar?​
Yağ Bezesi İçin Hangi Doktora Gidilir, Hangi Bölüm Bakar? Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler lipom tedavisi için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler. IDEA Kliniklerin her şubesinde görev yapan genel cerrahi uzmanları lipom konusunda oldukça tecrübelidirler.

Vücutta yağ bezesi ağrı yapar mı?​

Vücutta yağ bezesi ağrı yapar mı?
Evet, yağ bezeleri nadiren de olsa ağrılara sebep olur. Bunun en önemli sebebi; hepsi olmasa da bazı yağ bezelerinin direk sinirlerin olduğu bölgelerde oluşmasından kaynaklanmaktadır. Sinirler üzerinde hareket ettikçe ya da büyüme eğilimi gösterdikçe sinirlere dokunur ve yeri geldiğinde dayanılmaz ağrılara sebep olur.

Vücutta yağ bezesi nasıl olur?​

Vücutta yağ bezesi nasıl olur?
Vücuttaki yağ birikimlerinin deri altında yerleşerek bir kapsül şeklinde sarılması, lipom adı da verilen yağ bezelerinin oluşumu ile sonuçlanır.
 
Sırtta çıkan yağ bezeleri genellikle iyi huylu olup kanserleşme eğilimi göstermezler. Nadir durumlarda ise hastalıklarla ilişkilendirilebilirler. Örneğin, çoklu kalıtsal lipomatoz, Gardner sendromu, Dercum hastalığı ve Madelung hastalığı gibi hastalıkların nadir bir belirtisi olabilirler. Ayrıca obezite, karaciğer hastalığı ve glikoz intoleransı gibi faktörler de sırtta yağ bezesine neden olabilir.

Yağ bezesi tedavisi genellikle cerrahi müdahale gerektirir. Ancak bitkisel yollarla da destekleyici tedaviler uygulanabilir. Örneğin, aloe vera jeli yağ bezelerinin küçülerek zamanla yok olmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yağ bezesi bulunan kişilerin dermatoloji veya genel cerrahi bölümlerine giderek uzman doktorlardan destek alması önemlidir.

Yağ bezelerinin ağrı yapma potansiyeli vardır. Bazı yağ bezeleri sinirlerin olduğu bölgelerde oluştuğunda, sinirlere baskı yaparak ağrıya neden olabilirler. Bu durumda yağ bezesi çevresindeki dokulara baskı yapar, hareket ettikçe veya büyüme eğilimi gösterdiğinde ağrı yapabilir. Bu durumda doktora başvurmak ve uygun tedavi yöntemlerini belirlemek önemlidir.

Son olarak, yağ bezelerinin tedavisi genellikle ameliyatla yapılır. Dermatoloji, genel cerrahi veya göz hastalıkları bölümleri yağ bezesi tedavisi için başvurulan uzmanlık alanlarıdır. Ameliyat dışında krem, jel veya ilaç gibi tıbbi tedaviler yağ bezeleri için etkili olmayabilir. Beze gibi şişliklerin oluşumunda çeşitli faktörler rol oynayabilir ve bu durumlar zaman zaman uzman doktor kontrolü gerektirebilir.
 
Geri
Üst