- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Sırtta çıkan çizgiler neden olur?
Tıp dilinde “Stria” olarak isimlendirilen deri çatlakları; derinin orta tabakası olan dermisin destek dokularının zayıflaması ile vücudun deri gerginliğine en fazla maruz kalan alanlarında ortaya çıkan çizgi tarzında izler-skarlardır.Sırtta oluşan çatlaklar neden olur?
Derinin altındaki kas ve yağlar deriden daha hızlı büyüdüğü zaman çatlaklar oluşmaya başlar. En çok kol, karın, kalça, basenler ve sırtta görünen çatlakların en önemli sebeplerinden biri ergenliktir. Hızlı büyüme, uzama ve kilo alma dönemi hem kızlar hem de erkeklerde çatlaklara sebep olur.Belde oluşan çatlaklar nasıl geçer?
Günümüzde çatlak görünümünün hafifletilmesinde etkili çözümünden biri lazer tedavisidir Icon lazer tedavisiyle çatlaklarda yüzde 40 ila 80 civarında azalma ve sıkılaşma yapabilmek mümkün. Icon lazerin etki mekanizması lazer ışığının minik sütunlar halinde deride ısı hasarı yaratmasıdır.
Vücutta oluşan çatlaklar neden olur?
Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür. Çatlak oluşmasının başka bir sebebi de hormonlardır. Hormonal değişim sonucu kişide deri çatlağı görülebilir. Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir.
Sırtta oluşan çatlaklar nasıl geçer?
Deri çatlakları için kullanılan lazer tedavisinde en etkili yöntem, fraksiyonel lazer çatlak tedavisidir. Fraksiyonel lazer çatlak tedavisinde sıkılaşma daha kısa sürede sağlanır. Isının yarattığı etkiyle kolajen kısalır ve elastik özelliğe sahip lifler artar.Sporda çatlak neden olur?
Erkeklerde spor sonucu ortaya çıkan çatlaklar kısa zamanda yapılan vücut geliştirme kasların aniden büyümesine ve derinin bu hıza yetişememesiyle oluşmaktadır. Cildin fazla gerilmesiyle cilde esneklik veren kolajen ve elastin liflerinin bulunduğu dermis bölgesinde çatlaklar oluşur.Bel çatlağı kaç günde iyileşir?
İyileşme süresi genel olarak 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bu süre zarfında çatlak olan kemik eski haline kavuşabilir ve herhangi bir ağrınız kalmaz. İlk zamanlar şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan bölge tedavi süresi geçtikçe normale dönmeye başlar.
Sporda çatlak oluşmaması için ne yapılmalı?
Oluşmasını önlemek için ise bunlar yapılabilir;
- Bol su tüketin.
- Daha az yağlı yiyecek tüketin, karbonhidrat alımını azaltın.
- Cildinizin dokusunu onarmak için bol A vitaminli gıda tüketin.
- Omega 3 içeren gıdalarla beslenmenizi destekleyin.
- E vitamini kullanın.