AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sirt ve kurek kemigi agrisi icin hangi doktora gidilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sırt ve kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.

Sırt nasırı için hangi doktora gidilir?​

Sırt nasırı için hangi doktora gidilir?
Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.

Boyun ağrısı için hangi doktora gidilmeli?​

Boyun ağrıları ufak egzersizler ile geçebilir. Fakat dinlenmelere rağmen uzun süre boyunca geçmeyen boyun ağrıları için mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır. Bunun için hastanelerin Fizik tedavi bölümlerine veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurulmalıdır.

Kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kürek Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kürek kemiği ağrısı söz konusu olduğu vakit mutlaka fizik tedavi doktoruna görünmek en önemli husustur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmak suretiyle, ilgili tetkik ve teşhisler gerçekleştirilir.
Sol kürek kemiği neden ağrır?​
Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur? Fizik muayene tanı koymak için temeldir. En sık nedeni kas ve tendon gerilme veya yaralanmasıdır. Duruş bozukluğu, uzun süre bilgisayar başında çalışma, alışık olunmayan pozisyonda uyuma, ağır yük kaldırma, yoğun veya yanlış teknikle egzersiz yapma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Sırt nasırı nasıl anlaşılır?​

Sırt nasırı nasıl anlaşılır?
Ayakta görmeye alışık olduğumuz nasırlar sırtta da oluşabiliyor. Daha çok kadınları tehdit eden sırt nasırı kol hareketi ile ortaya çıkan tıkırtı sesi, kürek kemiğinin yukarı kalkması ve etrafında şişlik, kolda kuvvetsizlik, kol ve sırt ağrısı olarak kendini gösteriyor.

Nasır tedavisi için hangi doktora gidilmeli?​

Yukarıda belirtilen yöntemlerle de sonuca ulaşılamadığı takdirde son olarak cerrahi yöntem önerilir. Nasır tedavisi için Dermatoloji (cildiye) birimine gidilmelidir.
 
Sırt ve kürek kemiği ağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisi için hangi doktora gidilmesi gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler verilmiş. Sırt ağrıları için öncelikle aile hekimine başvurulabileceği belirtilmiş ve duruma göre bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına yönlendirme yapabileceği vurgulanmış. Ayrıca sırt nasırı için de benzer şekilde aile hekimi tarafından yapılan fiziksel muayene sonrası ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirme yapılması gerektiği ifade edilmiş.

Boyun ağrılarıyla ilgili olarak da uzman bir hekime başvurulması gerektiği belirtilmiş. Boyun ağrılarının geçmemesi durumunda Fizik Tedavi bölümü veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurulabileceği önerilmiş. Kürek kemiği ağrıları için ise en önemli hususun fizik tedavi doktoruna görünmek olduğu vurgulanmış ve bu bölüme başvurularak ilgili tetkiklerin yapılması gerektiği belirtilmiş.

Sol kürek kemiği neden ağrır konusunda da detaylı bilgiler verilmiş. Kas ve tendon gerilmesi veya yaralanmasının en sık neden olduğu belirtilerek, duruş bozukluğu, ağır yük kaldırma gibi nedenlerin kürek kemiği ağrılarına yol açabileceği açıklanmış.

Sırt üzerinde görülen nasırların ayaklardaki nasırlara benzer şekilde olabileceği ifade edilmiş. Özellikle kadınları tehdit eden sırt nasırının belirtileri arasında kol hareketi ile ortaya çıkan tıkırtı sesi, kürek kemiğinin yukarı kalkması, etrafında şişlik, kolda kuvvetsizlik, kol ve sırt ağrısı gibi rahatsızlıkların bulunduğu belirtilmiş. Son olarak, nasır tedavisi için cerrahi yöntemin önerilebileceği ve bu durumda Dermatoloji (cildiye) birimine başvurulması gerektiği açıklanmış.
 
Geri
Üst