AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sirt kas agrisi kac gunde gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sırt kas ağrısı kaç günde geçer?​

Sırt ağrısı nedir? Sırt ağrısı, baş bölgesinin altından bel bölgesine kadar sırtımızda bulunan omurganın her iki tarafında bulunan kasların gerilmesi sonucu meydana gelen bir ağrı türüdür. Çoğunlukla stres kaynaklı olan bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçme eğilimindedir.

Sırt ağrısı olanlar nasıl yatmalı?​

Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Sırtta dikilme nasıl geçer?
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.

Kas spazmı sırt ağrısı nasıl geçer?​

Sırtta Kas Spazmı ve Kramp Sırt kramplarının tedavisinde ise sıcak kompres uygulamasının yanı sıra kasları ısıtan ve gevşeten birtakım topikal kremlerin kullanımı, sırt ve omurga masajı, kalsiyum ve potasyum alınımının arttırılması vb. farklı yöntemler denenebilir.

Sırt kilitlenmesine ne iyi gelir?​

Sırt tutulması olmamak için sırtın öncelikle sıcak tutulması gerekir. Sıcak – soğuk teması sırt ağrısının veya tutulmasının daha da derinleşmesine yol açtığından kasların tutulmasını daha çok etkiler. Sırtın sıcak tutulması için sıcak su torbası ve veya sıcak havlu nemi alacak kasların gevşemesini sağlayacaktır.
Kaburga ve sırt ağrısı neden olur?
“Kas gerginliği veya eklem iltihabı kaburga ağrısına sebep olabilir. Ancak kaburga ağrılarınızın altında kalp sorunları ve hatta kalp krizi de yatabilir. Kısaca riske atılmaması gereken bir rahatsızlıktır.

Vücutta gezen ağrılar neden olur?​

Sürekliliği olan ve gezici ağrılar şeklinde kendini gösteren fibromyalji, özellikle stres durumlarında ortaya çıkıyor. Bu yönüyle maskeli depresyon ve somatizasyon bozukluğu ile çok karıştırılan stres romatizması, otonomik sistemi de olumsuz etkilediğinden mide ve bağırsak problemlerine de yol açabiliyor.
 
Geri
Üst