AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sirozda bilinc kaybi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sirozda bilinç kaybı nasıl olur?​

SİROZ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ Hastalığın daha ileri evresinde belirtiler şiddetli ve tanı koydurucudur. Gözle görülür bir kilo kaybı vardır. Yemek borusundaki damarlar patlayarak iç kanama olabilir. Beyin hücrelerinin hasarı sonucunda kişide şuur bulanıklığı gelişir.
Inkomplet siroz nedir?
Nodüller tamamen oluşup fibröz septalarla sarıldığında siroz gelişir. Karaciğerin yapısı tamamen bozulmadan önce, bazı düzenli alanlar asiner yapıyı korurken, bazı alanlar nodülerdir. Buna inkomplet siroz denir.

Sirozda bilinç kaybı neden olur?​

Bunun nedeni, pıhtılaşma için gerekli maddelerin (pıhtılaşma faktörleri) karaciğerdeki hasar nedeni ile gerektiği kadar yapılamamasıdır. Yine karaciğerin işleyememesi sonucu bazı maddeler kanda birikir ve ciddi kaşıntılar ve şuur değişiklikleri (ensefalopati) meydana gelebilir.
Siroz bilinç kaybı yapar mı?
Bilinç bulanıklığı ve kaybı, kanamalar (Varis kanaması), sarılık ve karında su toplanması (asit) sirozun son döneme ilerlediğinin en önemli bulgularıdır.

Hepatit B siroza çevirir mi?​

Aşı ile önlenebilen rahatsızlığın 6 aydan uzun sürmesi durumunda hastalık, kronik Hepatit B olarak adlandırılır. Karaciğerde yara dokusuna yol açan kronik Hepatit B, karaciğer yetmezliği, karaciğer kanseri ve siroza yol açabilir.
Hepatit B hastalığı işe girmeye engel mi?
Hepatit B virüsü taşımak herhangi bir sektörde ya da işte çalışmaya engel mi? Yasal olarak böyle bir engel yoktur. Yukarıda da açıklandığı üzere, kişinin iş arkadaşına gündelik temas yoluyla hepatit B bulaştırması mümkün değildir.

Siroz hastalığı hangi tahlille anlaşılır?​

AST de ALT gibi en çok karaciğer, kalpte; az oranda böbrek ve kaslarda bulunan bir enzim türüdür. Normal, sağlıklı kişilerde AST değerleri düşüktür. Ancak bir sorun olduğunda bu değer yükselir. En fazla hepatit, karaciğerdeki hasar, siroz gibi sorunları teşhis etmek için AST değerlerine bakılır.
 
Geri
Üst