AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sirli boya ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sırlı boya ne demek?​

Sır altı boya, şeffaf sırrın ve yarı şeffaf sırrın altında kullanılan pigment bazlı ürünü ifade etmektedir. Ürün görselleri sır altı boyanın şeffaf sır kullanmış parlak halini ve uygulanmamış mat halini bir arada sunmaktadır. Deri sertliğindeki çamura ve bisküvi pişirimi yapılmış ürüne uygulanır.

Seramik ne zaman boyanır?​

Seramik ne zaman boyanır?
Seramik boyama Vernik tamamen kuruduktan sonra boyama işlemine geçebilirsiniz. Seçtiğiniz boyanın akrilik boya olmasına özellikle dikkat etmeniz gerekir. Uygulama sırasında ilk katı, astar gibi düşünebilirsiniz. Boyanın ve seramiğin kapatıcılığına göre boyama işlemini 2 veya 3 kez tekrarlamanız gerekebilir.

Yer seramiği boyanır mı?​

Yer seramiği boyanır mı?
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle seramikleri boyayarak yenileme işleminde yağlı ve epoksi boya türlerinden yardım alabilirsiniz.

Transparan sır ne demek?​

Şeffaf sır, sır altı dekor boyalarının üzerini kaplar ve seramiğinizi su geçirimsiz hale getirir. Sır altı boyaları genellikle canlı renklere sahiptir, şeffaf sır bu renklerin daha parlak, daha güçlü olmasını sağlar. Piyasada seçebileceğiniz sayısız renkte sır bulunur.

Sıraltı tekniği ne demek?​

Sıraltı tekniği ne demek?
1- Sıraltı tekniği: Pişmiş toprağın üstüne çekilen ince astar tabakasına süslemeler yapılır, süslerin üstüne sır sürüldükten sonra parça yeniden fırınlanır.Selçuklu ve Osmanlılarda en çok görülen yöntemdir.

Sır altı ne demek?​

Sır altı ne demek?
Çini hamuru üzerinde oluşan desenler özel porselen boyaları ile renklendirilir. Bu boyalar üzerine tek katman halinde sır çekilir. Bu sır, boyaları görünme hale getirir. Çini sıraltı tekniği, son fırınlama işlemi ile son bulur. 900-940 derece sıcaklıkta yeniden pişirilen çinilerin renkleri gün yüzüne çıkar.
Seramik sırı nedir?​
Sır Nedir? Sır, çamurun üzerini kaplayıp, yüzeyi dış etkenlerden koruyan tabakadır basitçe tanımlamak gerekirse. İçeriğinde ise Kaolen, Kuvars, Feldspat, Kalsit, Magnezit gibi hammaddeler bulunur. Sıvılar, gazlar, asit ve bazlar pişmiş olsa bile zamanla seramik çamurunu etkiler ve aşındırır.

Sıraltı ne demek?​

Sıraltı ne demek?

Sır tekniği ne demek?​

Sır tekniği ne demek?
Çini yüzey üzerine desenlerin sırsız siyah boya ile konturlanarak, içlerinin renkli boya ile doldurulması ve fırınlanması şeklindeki teknik. Siyah konturlar sayesinde renkli yüzeylerin birbirine karışması engellenmiş olur.
 
Sıraltı tekniği, genellikle pişmiş toprağın üstüne ince bir astar tabakası çekildikten sonra süslemelerin yapıldığı ve sonrasında sıvı sirken katıldığı bir süreci ifade eder. Bu süreçte çini ya da seramik üzerinde estetik süslemeler yapılır ve sonrasında sırlanarak fırınlanır. Geleneksel olarak Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yaygın olarak kullanılmış bir tekniktir.

Sır altı ise çini hamurunun üzerine uygulanan desenlerin renklendirilmesi için özel porselen boyaları kullanıldığı bir süreçtir. Bu renklendirme işleminden sonra tek bir katman halinde şeffaf bir sır uygulanır. Bu sayede desenler gözle görünür hale gelir ve son adımda 900-940 derece sıcaklıkta fırınlanarak çinilerin renkleri ortaya çıkar.

Sır tekniği ise çini yüzey üzerine siyah sırsız boya ile yapılan konturların ardından renkli boyalarla doldurulması ve fırınlanması şeklindeki bir süreci ifade eder. Bu teknik sayesinde renkli yüzeyler birbirine karışmadan belirgin bir şekilde ortaya çıkar.
 
Geri
Üst