AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sirketten alinamayan vergi borcundan kim sorumludur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Şirketten alınamayan vergi borcundan kim sorumludur?​

Sermaye şirketlerinde ortakların sorumluluğu, kural olarak, taahhüt ettikleri sermaye miktarı ile sınırlıdır ve ortaklar yalnızca şirkete karşı sorumludurlar.
Ortaklar bir limited şirketin kamu borçlarından nasıl sorumlu olabilir?
Limited şirket ortaklarının kamu borçlarından sorumlu olabilmeleri için borcun şirket tarafından ödenememiş olması gerekir. Daha açık bir ifadeyle kamu alacakları için doğrudan ortaklara başvurulamaz, önce şirkete başvurulması gerekmektedir. Bundan sonra tahsil edilemeyen borçlar için ortaklara başvurulabilecektir.

Vergi borcundan kim sorumlu?​

Mükellefler genel olarak vergi borçlarını fiilen kendileri öderler. Ancak, bazen vergi borcu mükellef yerine bir nevi aracı konumunda bulunan başka kişilerden tahsil edilir. Mükellefin vergi borcunun ödenmesinden ve diğer vergi ödevlerinin yerine getirilmesinden sorumlu tutulan üçüncü kişilere “vergi sorumlusu” denir.
Limited şirketlerde müdür?
Limited şirketlerde müdür, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun (“TTK”) 623 ila 630. maddelerinde şirketin yönetim ve temsili kapsamında düzenlenmiştir. TTK ile şirket ortaklarının doğrudan müdür olmasını öngören özden organ ilkesi terkedilerek seçilmiş yönetim organı ilkesi benimsenir.
Limited şirkette ortaklar, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Şirket, borç ve yükümlülükleri dolayısıyla sadece malvarlığıyla sorumludur.
Şirket vergi borcundan kim sorumludur?
ŞİRKET ORTAKLARININ SORUMLULUĞU Limited şirket ortakları, şirketten tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan kamu alacağından (vergi) sermaye payları oranında doğrudan doğruya sorumludurlar (AATUHK , m.35/f.1).

Geri