- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şirketin tasfiyesi nasıl olur?
Şirketinizi kapatmak istiyorsanız bağlı olduğunuz ticaret sicil müdürlüklerine ve vergi dairelerine bildirimde bulunmanız gerekir. Bu süreçte ticaret sicil müdürlüğüne ticareti veya işi bırakma, tasfiye edilme ve feshedilme belgeleri teslim edilmelidir.Şirket tasfiyesi kaç ay sürer?
Bu süre Ticaret Kanunu’nun 543. maddesinde 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkında Kanun’la yapılan değişiklikle altı aya indirildi. Artık şirketler, üçüncü ilandan sonra altı ay geçmekle, tasfiyelerini tamamlayabilecekler.Şirket kapanışı ne kadar sürer?
Tasfiyeli şirket kapatma işlemleri yaklaşık olarak 1 yıl sürer. şirketler tasfiye kararından sonra 1 yıl daha varlıklarına devam edebilirler. Ancak bu süreçte sadece şirket kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tasfiyesiz şirket kapatma işlemleri de yaklaşık 1 yıl sürer.
Şirket tasfiyesini kim yapar?
Esas sözleşme veya genel kurul kararıyla ayrıca tasfiye memuru atanmadığı takdirde, tasfiye, yönetim kurulu tarafından yapılır. Tasfiye memurları pay sahiplerinden veya üçüncü kişilerden olabilir. Tasfiye ile görevlendirilenler esas sözleşmede veya atama kararında aksi öngörülmemişse olağan ücrete hak kazanırlar.Limited şirketler nasıl kapatılır?
Limited şirketler ve anonim şirketler kanun ve şirket ana sözleşmesinde yazılı hallerin meydana gelmesi veya ortaklar kurulu kararı ile sona erer. Şirketini kapatacak olan kişilerin, ticaret sicil müdürlükleri ve vergi dairelerine bildirimde bulunması gerekmektedir.Şirket tasfiyesi ne kadar sürer?
Anonim şirketleri temsil yetkisi yönetim kuruluna aittir. Yönetim kurulu temsile yetkili kişileri tescil ve ilan eder, temsil şeklini belirler ve dilerse temsil yetkisini devredebilir.
Limited şirketlerin kanuni temsilcisi ise müdürlerdir.(3) Limited şirketlerin temsili TTK’da doğrudan düzenlenmemiş, anılan Kanunun 629/1. maddesinde yapılan atıfla, anonim şirketlere ilişkin temsil hükümlerinin (md. 370-373) kıyas yolu ile limited şirketlere de uygulanması öngörülmüştür.
Limitet Şirketi nasıl kapatabilirim?