- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şirket yönergeleri nedir?
Şirketler hukuku çerçevesinde iç yönerge, şirket işleyişine ve organizasyonuna ilişkin düzenlemelerin yer aldığı şirket tarafından uyulması gereken belge olarak tanımlanabilmektedir. İç yönerge kanuna ve şirket esas sözleşmesine aykırı hükümler içerememektedir.Yönetim kurulu iç yönerge nedir?
YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGE-SINIRLI YETKİYE İLİŞKİN Ana mukavele tadili, iç yönerge ile eş zamanlı olarak tescil ve ilan edilebilir. İç yönergede, sadece imza grupları ve yetki çerçevesi gibi hususlar yer alacak, Belirlenen yetkilere atanan kişilerin isimleri kesinlikle yer almayacaktır.Şirket Yönetmeliği nedir?
Şirket Yönetmeliği, Şirketin yönetimi, işleri nasıl yürüttüğü, Yönetim Kurulu’nun durumu ve işleyişi ve belirli Şirket çalışanlarının sorumluluklarını tanımlar.
Mersis üzerinden sermaye artırımı nasıl yapılır?
Değişiklik başlat ile sisteme giriş yapılır. İlgili firma sorgulanır. «İnternet Sitesi Tescili İşlemleri» girilir.Karar ve İnternet sitesi başlıklarına girilerek gerekli alanlar doldurularak Onaya gönderilir. Tescil işlemi gerçekleştirilir.
Iç yönerge hangi deftere?
Hazırlanan bu iç yönerge ticaret siciline tecil edildikten sonra ilan edilmelidir, Hazırlanan iç yönergeye göre yönetim kurulu kararı ile ticari vekil veya tacir yardımcısı atanabilir, Yönetim kurulunun atama kararı, yönetim Kurulu karar defterine yazılarak, noter tasdiki yapılmalıdır.Iç yönerge çıkarmak zorunlu mu?
Hazırlanacak İç Yönergenin onaylanması veya değiştirilmesi Genel Kurulun devredilemez görev ve yetkileri kapsamındadır. Yönetmeliğin geçici 2. maddesine göre yönetim organınca hazırlanacak iç yönergenin en geç 2013 yılında yapılacak olağan genel kurul toplantısında onaya sunulması zorunludur.Şirketler yönetmelik çıkarabilir mi?
Bakanlar, cumhurbaşkanı ya da kamu tüzel kişileri kendi alanları ile ilgili olarak yönetmelik çıkarabilmektedir.
Limited şirketlerde iç yönerge zorunlu mudur?
Buna karşın limited şirketlerde iç yönergenin zorunlu olup olmadığına bakıldığında, TTK’nın ilgili maddelerince iç yönerge limited şirketlerde zorunlu görülmemiştir.