- Konu Yazar
Şirket temsilcisi ne demek?
Kurumsal müşteri temsilcisi; müşteriler ile şirket arasında irtibat kurma görevini üstlenir. Müşterilere şirketin ürün veya hizmetleri hakkında bilgi sağlamak, şikayetleri ele almak ve çözmek için çalışır.Şirket temsilcisi vekalet verebilir mi?
Şirketler adına düzenlenecek vekaletnamelerde imza sirküleri ve yetki belgesinin notere ibrazı gerekmektedir. Bir kişi, aynı vekaletname ile hem şirketi temsilen, hem kendisi için vekalet verebilir. Aynı şekilde, birden çok kişiler de bir vekaletname ile aynı avukata vekalet verebilirler.Anonim şirketlerde yetkili kimdir?
Anonim şirketleri temsil yetkisi yönetim kuruluna aittir. Yönetim kurulu temsile yetkili kişileri tescil ve ilan eder, temsil şeklini belirler ve dilerse temsil yetkisini devredebilir. Ancak her durumda en az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisinin olması zorunludur.
Şirket kanuni temsilcisi kimdir?
Şirketin yönetim ve temsil yetkisinin verildiği kişinin limited şirketlerde müdür olması sebebiyle limited şirketlerde kanuni temsilci olan kişi de şirket müdürleridir. Müdür sıfatına sahip olmayan ortaklar için 6183 sayılı Kanun’un 35. Maddesi uygulanmamaktadır.
Şirket adına vekalet nasıl verilir?
Şirket adına çıkartılacak vekâletlerde “şirket adına vekâleten şahsım adına asaleten” ibaresini koydurmanız halinde tek vekâlet ile hem şirketiniz hem de şahsınız için vekâletname çıkartmış olursunuz.Şirket vekaleti nedir?
Vekaletname bir kişinin başka bir gerçek ya da tüzel kişiye, kendi adına hareket etme yetkisi veren ve noter tarafından hazırlanan resmi ve yazılı belgedir. Vekil, kendisine vekalet izni veren kişi adına yasal imza yetkisine sahiptir.Limited şirketin yönetimini kim yapar?
Limited şirketlerde yönetim Şirketin sözleşmesi ile yönetimi ve temsili, müdür sıfatını taşıyan bir veya birden fazla ortağa veya tüm ortaklara ya da üçüncü kişilere verilebilir. En azından bir ortağın, şirketi yönetme hakkına ve temsil yetkisine sahip olması gerekir.
Şirket ortağı kanuni temsilci midir?
Türk Ticaret Kanunu’nun 540’ıncı maddesine göre limited şirketlerde şirket ortaklarının tamamı müdür sıfatıyla şirketin kanuni temsilcisi sayılmak- tadır.