- Konu Yazar
- #1
Şirket kurmak için ne kadar masraf gider?
Şirket kurma işlemleri ortalama iki üç günde tamamlanır. Sermaye büyüklüğünün şirketin hayatını devam ettirebilmesi için yeterli gelir sağlayıncaya kadar geçen süre içinde nakit ihtiyacını karşılayacak kadar olması beklenir. Limited şirket için minimum sermaye 10.000 TL anonim şirket için de 50.000 TL’dir.Şirketler neden kurulur?
Şirket, ortaklı ya da şahıs odaklı, belirli bir sermaye gerektiren aynı zamanda ticari faaliyet sunan yapıdır. Şirketler anonim ve Limited olarak ikiye ayrılır. Amacı para kazandırmaktır. Bu işlemi bir mal ya da hizmet sayesinde sağlar.Şirket kuruluş evrakları nelerdir?
Şirket kuruluş evrakları nelerdir?Limited Şirket Kurmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
- Kuruluş bildirim formu.
- Dilekçe.
- Noter tasdikli sözleşme.
- Oda kayıt beyannamesi.
- İkametgah belgesi.
- Kira kontratı
- Sermayenin yatırılmış olduğuna dair dekont.
Limited Şirketi nasıl kurulur?
Limited Şirketi nasıl kurulur?Limited şirkette her bir otağın koymuş olduğu sermaye payının 25 tl ve katları olması gerekiyor. Esas sözleşmenin sermaye maddesi düzenlenirken sermaye paylarının itibari değeri ile ortağa ait pay adedi de belirtilmelidir. Anonim Şirket Nasıl Kurulur?
Kimler kurulacak şirketin kurucuları?
Kurulacak şirketin kurucuları arasında belediyeler ve diğer mahalli idarelerle bunların kurdukları birliklerin bulunması halinde bu kuruluşların iştirakine izin veren Bakanlar Kurulu kararının bir örneği gereklidir.Hangi kurumlar için limited şirket kurmak gerekir?
Bir muhasebeci yardımıyla limited şirket için gerekli belgeleri hazırlayabilirsiniz. Şirket kurma sürecinizi minimum maliyetli ve hızlı bir şekilde tamamlamak isterseniz online şirket kurmak sizin için uygun olacaktır. Limited Şirket Kurmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?Hangi şirket türlerinin kurulma aşamaları nelerdir?
Hangi şirket türlerinin kurulma aşamaları nelerdir?Yazımızda farklı şirket türleri hakkındaki bilgileri, aradaki farkları ve her birinin kurulma aşamalarını bulabilirsiniz. Kendi şirketinizi kurmaya karar verdiniz fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazı tam size göre. Yapacağınız işi geneliyle ele alarak; dününü, bugününü ve yarınını hesaba katmalısınız.