- Konu Yazar
Şirket imza yetkisi nedir?
Şirket adına imza yetkisini haiz kişiler şirketin unvanı altında imza atarlar.Yönetim kurulu, temsile yetkili kişileri ve bunların temsil şekillerini gösterir kararının noterce onaylanmış suretini, tescil ve ilan edilmek üzere ticaret siciline verir.Temsile yetkili ne demek?
Temsil yetkisi, anonim şirketin ticari unvanı altına imzaya yetkili kişilerin imzalarını atması yoluyla kullanılır. Bu kural TTK m. 372/2’de de tekrarlanmıştır. Kural olarak şirket adına imza yetkisi olan temsilcilerden ikisinin müşterek imzası (çift imza) aranır.C Grubu imza yetkisi ne demek?
C Grubu (İkinci Derece İmza Yetkilileri): Koordinatörler, Müdürler ve yardımcıları ile diğer yetkili idareciler. Yönetim Kurulu toplantılarına başkanlık yapar, oy kullanır ve şirketi üçüncü kişilere karşı temsil eder. Yönetim Kurulu Başkanı A Grubu imza yetkilişidir.
Münferiden temsile yetkili müdür?
Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir. Bu tür şirketlerde ortaklaşa kurulduğu için tek kişinin imzası yeterli değildir.
Şirketi temsil yetkisi ne demek?
ANONİM ŞİRKETLERDE TEMSİL: Temsil yetkisi anonim şirketlerde yönetim kuruluna aittir. Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır.1 TBMM yürütme yetkisi kimde?
MADDE 8. — Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasa ya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir. IX. Yargı yetkisi : MADDE 9. — Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.Ilk Türk devletlerinde yasama yetkisi hangi kurumlara aittir?
Bu bağlamda eski Türk Devletlerinde, Toy’un töre koyma işlevi ile yasama yetkisine sahip olduğu, ancak töre konulması teklifinin hakan tarafından yapılması, yasama yetkisinin Toy ve hakan tarafından beraber kullanıldığını göstermektedir.