Sirket hisseleri edinilmis mal midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şirket hisseleri edinilmiş mal mıdır?​

Şirket hisseleri evlilik birliğinin kurulmasından sonra bedel ödenmeksizin elde edilmişse bu durumda bu hisseler yine kişisel mal olarak kabul edilecektir. Ancak evlilik birliğinin kurulmasından sonra elde edilen hisseler bir ivaz karşılığı alınmışsa bu hisseler edinilmiş mal olarak kabul edilecektir.

Edinilmiş mal nedir örnek?​

Bir eşin edinilmiş malları şunlardır: Çalışmasının karşılığı olan edinimler. Sosyal Güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar.

Kişinin maaşı edinilmiş mal mı?
Eşlerin mal varlıkları tasfiye edilirken sandık ve benzeri kurumlardan gelen yardım amaçlı ödemeler de edinilmiş mal kapsamına alınır. Buna göre emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, emekli maaşı, yaşlılık aylığı, dul ve yetim aylığı, işsizlik tazminatı vb. ödemeler de evlilik süresince edinilmiş mal rejimine tabidir.
Ticari işletme kişisel mal mıdır?
Örneğin şirket hisseleri ya da ticari işletmeler her bir eşin kişisel malı sayılırken BUNLARDAN ELDE EDİLEN GELİRLER, KAR PAYLARI, TEMETTÜLER EDİNİLMİŞ MAL SAYILACAĞI İÇİN KATILMA ALACAĞI KAPSAMINDA TALEP EDİLEBİLECEKTİR. KATILMA ALACAĞI HESAPLANIRKEN EŞLERİN KATKI YAPMIŞ OLDUKLARINI İSPAT KÜLFETİ BULUNMAMAKTA OLUP TMK …

Anayasanın 229 maddesi nedir?​

TMK m.229/I-b.1’e göre “eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar” katılma alacağının hesabında değer olarak eklenir.

Kişisel mallar nelerdir?​

Eşlerden Birinin Yalnız Kişisel Kullanımına Yarayan Eşya, Kişisel Maldır. Eşlerden birisinin kişisel kullanıma özgülenen her türlü eşya, kişisel maldır. Söz gelimi günlük hayatta sürekli olarak kullanılan cep telefonu, bilgisayar, kıyafet, saat, mücevher gibi eşyalar, kişisel maldır.
Kişisel malın geliri kişisel mal mıdır?
TMK m. 119/f.2,b.4 hükmüne göre kişisel malların gelirleri de edinilmiş mal olarak kabul edilmiştir. Bu hükme göre kişisel malların doğal ya da medeni semere niteliğindeki her türlü geliri edinilmiş maldır.
Şirket kişisel mal mıdır?
Şirket hisseleri kişisel mal grubundadır ancak bu hisselerden elde edilen gelirler; TMK. 219. Maddesi uyarınca KİŞİSEL MALLARIN GELİRLERİ DE EDİNİLMİŞ MAL GRUBUNA DÂHİL EDİLEREK TASFİYEYE KONU EDİLEBİLİR.

169 madde nedir?​

169. Madde. Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.

Geri