Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sirket araciyla yapilan kazayi kim oder?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
43.089
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şirket aracıyla yapılan kazayı kim öder?​

Saha personelinin şirket arabasıyla trafik kazası yapması durumunda araç şirkete ait olduğu için şirket işleten sıfatı ile bu durumdan sorumlu olmaktadır. Bu sorumluluk ancak şirkete ait olan aracın sürücüsünün kusursuz olması durumunda ortadan kalkmaktadır.

Şirket aracı ile trafik kazası iş kazası mıdır?​

İşçinin kullandığı aracın kaza yapması sonucunda işçinin yaralanması veya hayatını kaybetmesi halinde işveren sorumlu olacaktır. Zira 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 2.maddesi uyarınca araçlar da işyeri sayıldığından işçinin karıştığı bir trafik kazası iş yerinde gerçekleşmiş bir iş kazası gibi sayılmaktadır.

Şirket aracına gelen cezayı kim öder?​

Şirket aracına gelen cezayı kim öder?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Yargıtay, şirket aracı kullanan çalışanların trafik cezaları ile ilgili emsal bir karara imza attı. Şirket aracına kesilen trafik cezalarının çalışanın maaşından kesilmesi ile ilgili dava işçinin lehine sonuçlandı.

Telefonda küfür etmenin cezası kaç TL?​

Telefonda küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçu cezası kaç tl 2021? Suçun temel şekli olan TCK m.125/1 ile fiilin sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle işlenmesini konu alan TCK m.125/2 düzenlemelerinde suçun faili, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Telefonda edilen küfür nasıl ispatlanır?​

Hakaret suçunda ise dava açılması için şikayet edilmesi şartı aranmaktadır. Telefon veya SMS ile tehdit, hakaret davası açılabilmesi için meydana gelen durumun ispatlanması önem arz etmektedir. SMS yoluyla tehdit hakarette SMS kayıtları savcılığa veya kolluğa delil olarak sunulabilmektedir.

Kendi aracıyla işe giderken kaza yapmak iş kazası mı?​

Davacının kendi özel otosu ile işyerine gitmekte iken, başka bir araçla çarpışması suretiyle geçirdiği trafik kazası, 506 sayılı yasanın 11/A bendinde sayılan durumlardan hiçbirine girmediği için “iş kazası” sayılması mümkün değildir.

Şirket Aracına Kesilen trafik Cezasını kim öder?​

Şirket Aracına Kesilen trafik Cezasını kim öder?
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, şirket aracına kesilen trafik cezalarının, işçinin rızası olmadan maaşından kesilemeyeceğine hükmetti.

Şirkete ait aracı kimler kullanabilir?​

Şirkete ait aracı kimler kullanabilir?
Şirket araçlarını kullanabilecekler; Sigortalı çalışan personel, şirket ortakları, şirket müdürleri, şahıs firması sahipleri.
 
Merhaba! Şirket aracıyla yapılan kazayı kimin ödeyeceği konusunu açıklayan ilk başlıkta belirtildiği gibi, saha personelinin şirket aracıyla trafik kazası yapması durumunda aracın şirkete ait olması nedeniyle sorumluluk genellikle şirkete aittir. Ancak, bu sorumluluk sürücünün kusursuz olması durumunda ortadan kalkabilir.

İkinci başlıkta, şirket aracı ile trafik kazasının iş kazası olarak kabul edilip edilmeyeceği sorusu ele alınmıştır. 4857 Sayılı İş Kanunu'na göre, işçinin kullandığı aracın kaza yapması sonucu işçinin yaralanması veya ölmesi durumunda işveren sorumlu olabilir.

Üçüncü başlıkta, şirket aracına kesilen trafik cezasını kimin ödeyeceği sorusu gündeme getirilmiştir. Yargıtay'ın verdiği karara göre, şirket aracına kesilen trafik cezalarının çalışanın maaşından kesilmesi konusunda bir emsal karar bulunmaktadır. Buna göre, işçinin rızası olmadan bu kesinti yapılamaz.

Son olarak, şirkete ait aracı kimlerin kullanabileceği sorusu ele alınmıştır. Şirket araçlarını kullanabilecek kişiler genellikle sigortalı çalışan personel, şirket ortakları, şirket müdürleri ve şahıs firması sahipleri olarak belirtilmektedir.

Herhangi başka bir sorunuz varsa, memnuniyetle yardımcı olurum.
 
Geri
Üst