- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 197.041
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sirken otu nasıl bir ottur?
Sirken otu besin değeri açısından yüksek bir yeşil bitkidir. Şifalı ve vitaminli olduğundan yemeklerde de tercih edilen, Akdeniz ve Ege mutfaklarını süsleyen bir şifalı ottur. Ispanaktan daha faydalı olduğu için ıspanağın girdiği her yemekte tercih edilir.Sirken otu hangisi?
Sirken otu, ıspanağa benzer görünümünün dışında oldukça yararlı ve lezzetli bir tada sahiptir. Doğada kendi kendine yetişen bu ot, bilhassa Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir. Sirken otunun halk dilinde; ak pazı, yabani ıspanak, yalancı ıspanak, tel ıspanak şeklinde de adlandırıldığını söylemek mümkündür.Sirken otu ne zaman çıkar?
Sirken otu çiçekleri açmadan önce toplanır ve nisan ayı ile ağustos ayları arasında semt pazarlarında ve manavlarda kolaylıkla bulunabilir.
Sirken nasıl bir bitkidir?
Sirken Otu Nedir? Sirken otu bitkisi, ıspanağa benzeyen bir görünüme sahip olan bitki olmakla birlikte oldukça yararlı bir sahiptir. Doğada kendiliğinden yetişmekte olan bu ot genel olarak Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinde yetişmektedir. Ilıman bir iklime sahip olan bölgelerde zahmetsiz biçimde yetişmektedir.Hindiba bitkisi nasıl bir şey?
Bileşikgiller familyasına ait bir bitki olan Hindiba Otu, 1 metreye kadar yükselen yıllık ot türüdür. Anadolu’da ekilmemiş tarlalarda yetişebilen Hindiba, bunun dışında, bayırlarda, yol kenarlarında yabani ot olarak yetişir. Yaprakları açık mavi renkte olan bitki, ser gövdeye sahiptir.Sirken otu hayvanlara zarar verir mi?
Olgunlaşma dönemlerinden ilk iki dönemde Sirken otunun ham protein ve metabolik enerji bakımından çok iyi derecede olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden ilk iki dönemde hasat edilen Sirken otu ruminant hayvanların protein ve metabolik enerji ihtiyacını karşılamak için rasyonlara katılabilir.
Sirken otu yemeği nasıl yapılır?
Sirken Ot Kavurması (Ege Otları 1) Tarifi Nasıl Yapılır?- Otlar iyice temizlenip doğranır.
- Soğanlar yemekli doğranır.
- Soğanları yeteri kadar zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurun, otları ve tuzu ilave edin. suyunu çektiğinde servise hazırdır.
- Afiyet olsun.