Sirkeli lahana nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
194.669
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sirkeli lahana nasıl yapılır?​

Öncelikle mor lahanamızı ince ince doğruyoruz ve orta boy bir kavanoza basıyoruz. Üzerine sirkemizi ve tuzumuzu döküyoruz. Kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayıp sirkesinin ve tuzunun her yerine değmesini sağlıyoruz. Buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ve 1 gün sonra kullanıma hazır oluyor.

Elma sirkesi ile mor lahana turşusu olur mu?​

Öncelikle mor lahanamızı iyice yıkayıp ince olarak doğrayın. Hepsini doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tuz döküp elinizle karıştırın. Daha sonra kavanozlara koyup üstünü geçecek kadar elma sirkesi dökün. Buzdolabında 1 ay saklamanız yeterli olacaktır.
Lokanta usulü lahana nasıl yapılır?
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından tezgahta 15-20 dakika dinlendirin.
- Mor lahanaları kavanozlara aktarın.
- Ayrı bir kabın içerisinde sirke, su ve şekeri karıştırın.

Sirke ile lahana turşusu nasıl yapılır?​

Orta boy cam bir kavanoza bunlan koyup aralarına ayıklayıp yıkadığınız sarımsaklan ve nohutları koyun. Üstünü bir litreye 6 çorba kaşığı turşuluk tuz olacak şekilde tuzlu su ile doldurun. Yaklaşık bir fincan sirkeyi de turşunun üzerine döküp üzerine bir cam ile ağırlık yapın ve kapağını kapatın.

Mor lahana çiğ yenir mi?​

Mor lahana kolay tüketilebilen (salatası ve çiğ yenebilmesiyle) bir sebze olduğu için bolca tüketilmelidir.
Elma sirkesi ile lahana turşusu olur mu?
Normalde hep üzüm sirkesi kullanırım hatta turşu suyu ölçüleri tarifim de bu şekilde. Bu sefer lahanaya yakıştırdım için elma sirkesi kullandım. Kişniş turşulara oldukça güzel aroma veren bir baharat, bunu turşularda toz değil tohum olarak kullanıyorum.

Kırmızı lahana turşusu hangi sirkeyle yapılır?​

Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim. 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.

Lahana ile karışık turşu nasıl yapılır?​

2 su bardağı sirke ve yaklaşık 4 su bardağı suyu ve tuzu karıştırın ve kavanoza doldurduğunuz sebzelerin üstüne boşaltın. Kavanozun en üstüne maydanozları koyun, limon tuzunu da ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın. Yaklaşık 3 hafta güneş görmeyen bir yerde bekletin. Sonrasında servis edin.
Beyaz lahana Tursusuna hangi sirke konur?
– Klasik Lahana Turşusu Tarifi Bir adet lahana. 4-5 kiloluk bir cam kavanoz. 3-4 diş sarımsak. 3 çay bardağı üzüm sirkesi.

Lahana turşusuna sirke girer mi?​

Lahana Turşusu Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Ben turşularda genellikle üzüm sirkesi kullanıyorum siz dilerseniz farklı sirkeler de kullanabilirsiniz. Kaya tuzu turşularınızın daha geç erimesini sağlayacaktır. Bu yüzden turşularınızda kaya tuzunu tercih etmelisiniz.
 
Geri
Üst