Sirke yapiminda tuz neden kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sirke yapımında tuz neden kullanılır?​

Alkol sürekli sirke anasıyla temas halindedir. Sirkeleşme devam eder ve 8-12 hafta sonra tamamlanır. Üretilen asetik asit alkolden daha yoğun olduğundan dibine çöker.Bu noktada tuz ilave etmekte sadece sirkenizin tuzlu sirke olmasını sağlar.
Tuzlu su ritüeli nedir?
Bir çay kaşığı tuz koyuyorsunuz ve sabahtan yatağınız altına bu karışımı koyarken şu sözleri tekrarlıyorsunuz… ”Üzerimdeki tüm ağırlıkların, negatiflerin, kem gözlerin bu bardakta toplanmasına niyet ediyorum… niyet ediyorum… niyet ediyorum…”

Sirke yapılırken tuz katılır mı?​

Sirke sinekleri oluşmaya başladığı zaman, elma posası süzülüp atılır. Posayı ayırdıktan sonra sirkeye bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılıp serin ve ışık almayan bir yerde saklanır.
Sirke yapımında ne kullanılır?
Sirkenin oluşması için sirke mayası gereklidir. Sirke anası da denilen maya önceki sirkelerin üstünde oluşan jel kıvamlı sirkedir. Bununla yeni sirkenizi yapabilirsiniz. İlk kez sirke yapıyorsanız maya olarak nohut, bulgur ve şeker kullanılmaktadır.

Tuzlu su ritüeli haftada kaç kez yapılır?​

Çok aktif çalışmak, erkek gücü gerektiren şeyleri yapmak biraz bizim enerjisel dengelerimizi bozuyor. O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız.
Sirke ne zamana kadar karıştırılır?
Mayalanma için karışımın hava alması gerekir. 30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur. Sirke sinekleri oluşmaya başladığı zaman, elma posası süzülüp atılır.

Sirke yapmak için hangi meyve kullanılır?​

“Elma, üzüm, nar, portakal, mandalina, zencefil, limon, kivi, karpuz ve kavun gibi aklınıza gelebilecek her şeyden sirke olabilir.

Geri