Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sirius oldugunu nasil anlariz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sirius olduğunu nasıl anlarız?​

Sirius A çok parlak bir yıldız (görünür kadiri -1.47) olmasına karşın Sirius B çok çok sönüktür (görünür kadiri 8.44) ve gözle görülemez. Bu arada belirtemiz gerekir ki, kadir bir yıldız parlaklık birimidir. Kadir olarak belirtilen sayı ne kadar küçükse, yıldız o kadar parlaktır.

Sirius güneş kavuşumu ne yapılır?​

İyicil gezegenlerle kavuşum yapan Sirius zamanlarında başkalarına yardım edilir, dilekler dilenir, evler çiçek ve meyvelerle süslenirdi. Kötücül bir gezegenle kavuşum oluştuğu zaman da savaşlar çıkacağına, depremler olacağına, hükümdarların öleceğine inanan insanlar Sirius’un gazabını önlemek için kurbanlar verirlerdi.
Kavuşum, gökbilimde bir gözlem noktasından bakıldığında iki ya da daha çok sayıda gök cisminin gökyüzünde birbirlerine yakın konuma gelmesi.
Sirius yıldızı nasıl görünür?
Gece gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius -1.47 görünür kadir derecesiyle, en parlak ikinci yıldız olan Canopus’a oranla onun iki katı parlaktır. Bununla birlikte, Ay, Jüpiter veya Venüs kadar parlak görülmez.
Sirius güneş kavuşumu hangi dualar okunur?
“Lux et Terebin Sothis Terebin” (ilahi ışık ile /karanlığı yenen sirius ile çözül ve aydınlan)kişi karmalarını çözer,ilahi yardım alır. Kubare mantraya o gün tam kavuşumda 21 gün boyunca başlanması kişiye talih,bereket,bolluk ve içsel zenginlik getirecektir.

Sirius yıldızı Kavuşumunda ne yapılır?​

Bu süreçlerde kadim inançlara göre, özellikle de Sirius ile kavuşum yapan gezegenlerin saatlerinde muhtaç olanlara iyilik yapılır, evlerde temizlik yaparak taze enerjinin eve girmesi sağlanır, yiyecek ve meyve alarak evin bereketinin artması için dua edilirdi.

Güneş kavuşum Venüs ne demek?​

Venüs Döngüsü; Güneş ile Venüs’ün her 8 yıl da bir aynı burçta kavuşum açısına sahip olmasıdır. Venüs sekiz yıl içerisinde Güneş’in etrafında 5 döngü tamamlar, hayatlarımız da önemli basamakları oluşturur. Güneşin etrafındaki bu döngü 8/5 Altın Oran ya da Pi sayısına karşılık gelir.

Geri