Sırat- müstekim hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Sırat müstekim hakkında ayetler

Bize içten yolu göster
Fâtiha : 6

İnsanlardan bir kısım beyinsizler: Yönelmekte oldukları kıblelerinden onları çeviren nedir? diyecekler De fakat: Doğu da batı da Allah'ındır O dilediğini içten yola iletir
Bakara : 142

Halk Müziği bir tek ümmet idi Sonra Allah, müjdeleyici ve uyarıcı olarak peygamberleri yolladı Insanlar aralarında, anlaşmazlığa düştükleri hususlarda hüküm vermeleri için, onlarla beraber hak yolu bildiren kitapları da yolladı Ama kendilerine kitap verilenler, açıkça deliller geldikten sonradan, aralarındaki kıskançlıktan ötürü dinde anlaşmazlığa düştüler Bunun üzerine Allah iman edenlere, üstünde ihtilafa düştükleri gerçeği izniyle gösterdi Allah dilediğini dürüst yola iletir
Bakara : 213

Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Pek ise O'na kulluk edin İşte bu dürüst yoldur
Âli İmrân : 51

Size Allah'ın âyetleri okunurken, bundan başka Allah Resûlü de aranızda iken nasıl inkâra saparsınız? Her kim Allah'a bağlanırsa muhakkak dürüst yola iletilmiştir
Âli İmrân : 101

Ve onları doğruca bir yola iletirdik
Nisâ : 68

Allah'a iman edip O'na sıkıca sarılanlara gelince, Allah onları kendinden bir rahmet ve lütuf (deryası) içine daldıracak ve onları kendine doğru (giden) bir yola götürecektir
Nisâ : 175

Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, direkt olarak bir yola iletir
Mâide : 16

Âyetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir
En'âm : 39

Onların babalarından, çocuklarından ve kardeşlerinden bazılarına da (üstün meziyetler verdik) Onları seçkin kıldık ve içten yola ilettik
En'âm : 87

Bu (din), Rabbinin dosdoğru yoludur Biz, tavsiye alacak bir kavim için âyetleri ayrıntılı olarak açıkladık
En'âm : 126

De ancak: Kuşkusuz Rabbim beni içten yola, doğruca dine, Allah'ı birleyen İbrahim'in dinine iletti O, iki taraflı koşanlardan değildi
En'âm : 161

Iblis dedi ancak: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ancak, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım
A'râf : 16

Allah kullarını esenlik yurduna çağırıyor ve O, dilediğini doğru yola iletir
Yûnus : 25

Lakin Semûd kavmi o deveyi, ayaklarını keserek öldürdüler Sâlih dedi ki: «Yurdunuzda üç gün daha yaşayın (sonra helâk olacaksınız)!» Bu söz, yalanlanamayan bir tehdit idi
Hûd : 65

(Allah) şöyle buyurdu: «İşte bana varan direkt olarak yol budur»
Hicr : 41

Onlardan öncekiler de (peygamberlere) aldatma yapmışlardı Sonunda Allah da onların binalarını temellerinden söktü üstlerindeki tavan da tepelerine çöktü Bu cefa onlara, farkedemedikleri bir yerden gelmişti
Nahl : 26

Allah'ın nimetlerine şükrediciydi Çünkü Allah, onu seçmiş ve içten yola iletmişti
Nahl : 121

Ölçtüğünüz vakit tastamam ölçün ve dürüst terazi ile tartın Bu, ayrıca daha iyidir keza de neticesi bakımından daha güzeldir
İsrâ : 35

(İsa şunu da söyledi Belirli fakat Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Böylece ise O'na kulluk ediniz İşte dürüst yol budur
Meryem : 36

Bundan Başka, kendilerine ilim verilenler, onun (Kur'an'ın) hakikaten Rabbin tarafından gelmiş bir hakiki olduğunu bilsinler de ona inansınlar, bu sayede kalpleri refah ve tatmine kavuşsun şüphesiz ki Allah, iman edenleri, elbette direkt olarak bir yola yöneltir
Hac : 54

Hakiki şu ama sen onları doğru bir yola çağırıyorsun
Mü'minûn : 73

Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik gösteren âyetler indirdik Allah, dilediğini doğru yola iletir
Nûr : 46

Hikmet dolu Kur'an hakkı için,
Yâsîn : 2

«Ey Âdem oğulları! Size şeytana tapmayın, çünkü o sizin açıkça bir düşmanınızdır» demedim mi?
Yâsîn : 60

De ama: Evet, hem de hor ve hakir olarak (diriltileceksiniz)
Sâffât : 18

İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin Lakin biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle içten yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin
Şûrâ : 52

Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl Kuşkusuz sen, dosdoğru yoldasın
Zuhruf : 43

şüphesiz ki o (İsa), kıyametin (ne zaman kopacağının) bilgisidir Ondan hiç kararsızlık etmeyin ve bana uyun; çünkü bu, doğruca yoldur
Zuhruf : 61

Çünkü Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir O'na ibadet edin İşte bu, doğru yoldur
Zuhruf : 64

Böylece Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlar Sana olan nimetini tamamlar ve seni içten bir yola iletir
Fetih : 2

Allah size, elde edeceğiniz çoğu ganimet vâdetmiştir (Bu ganimetlerden) işte şunları hemencecik vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir oysa bu, müminlere bir sinyâl olsun ve sizi dosdoğru yola iletsin
Fetih : 20

Hemen (düşünün bakalım), yüz üstü kapanarak yürüyen mi (varılacak) yere daha iyi erişir, yahut içten yolda akıcı yürüyen mi?
Mülk : 22 *

Geri