Sirali sistem LPG regulator arizasi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sıralı sistem LPG regülatör arızası nasıl anlaşılır?​

Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG’li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.

Lpgli araçlarda regülatör nedir?​

Regülatör Nedir? Regülatörün görevi, LPG tankından gelen sıvı LPG’nin, motor suyundan aldığı sıcaklıkla ısıtılarak buharlaşmasını sağlamaktır. Ardından buharlaşan bu gazı, diyafram vasıtası ile karbüratör veya sıralı sistemlerde bulunan enjektörlere gönderir.
Regülatör bozuksa ne olur?
Bu arıza bazı araçlarda hararetin yükselmesine performas kaybına en önemlisi zaman içinde silindir kapak contasını yakmasına yol açar. Araç sahiplerinin şüphe duyduklarında veya en azından yılda birkez yedek su deposu açıp gaz kokusu varmı yokmu kontrol etmeleri pahalı masraflardan kurtulmalarına neden olur.

LPG regülatörü hararet yaptırır mı?​

Beyinde bulunan lastik conta değiştirilebilir. LPG’li araba hararet yapıyor ise regülatör kaynaklı su eksiltme olmuş olabilir. Burada regülatör değişebilir, dirseklere müdahale edilebilir.

Tüp beyni donarsa ne olur?​

Beyni donmuş aracı çalıştırmaya uğraşmak her an aracın alev almasına yol açabilir bu sebeple belirtiğimiz işlemleri uygulamanızı tavsiye ederiz. Kış aylarında yanan LPG’li araçların %98 beyinde donma sonucu karbüratöre sıvı LPG yakıtının birikerek etrafa yayılmasıyla yaşanır.
Tüp beyni ömrü ne kadardır?
Gaz beyninin ömrü ne kadardır? LPG beyin ömrü hakkında yorum yapacak olursak yerli LPG beyinlerde max 5 yıl ithal LPG beyinlerinde ise 10 yıl gibi süre söyleyebiliriz.
LPG’li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG’nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
 
Geri
Üst