AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sirali degisken ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sıralı değişken ne demek?​

Scale (Metrik): Sürekli değişkenler. Ordinal (Sıralı): Kesikli değişkenler: Örn:, Likert ölçeği, eğitim düzeyi, tutum gibi düşükten yükseğe veya tam tersi sıralayabileceğiniz değişkenlerdir. Ordinal (sıralı) verileri sayısal kodlar ile ifade etmek her zaman daha iyidir. Nominal (Nitel): Kategorik veriler.
Kategorik değişken ne şekilde analiz edilir?
önceki analizlerde olduğu gibi aritmetik ortalamaları kullanamayız. Eğer kategorik bir değişkenin aritmetik ortalamasını hesaplamaya çalışırsanız mantıksız bir şey yapmış olursunuz. Kategorik değişkenlerin analizleri genelde frekanslar üzerinden yapılır.
Kategorik olarak ne demek?
Kesin, açık. Kesinlikle, şartsız olarak.

•Değişken nedir?​

•Değişken Nedir? Değişebilen, en az iki değer alabilen her şey değişkendir. •Bir şeyi diğer şeylerden ayıran niteliksel ve kendi içinde bir şekilde farklılıklar taşıyan niceliksel her türlü özellik (Erkuş, 2006).
Bağımsız değişken nedir?
Bağımsız Değişken: Düzenleyici Değişken(Moderator) •Bağımlı Değişken ile bağımsız değişken arasındaki ilişkinin gücünü ve yönünü etkileyen değişkendir (ne zaman sorusuna cevap verir) Stresli yaşam olayları  ciddi hastalık
Bu değişkenlerden biri de bağımlı değişkendir.?
*Genellikle davranışın kendisi bağımlı değişken olur. Örn: zeka, kişilik, başarı, tutum, liderlik Üniversite öğrencilerinin akademik başarısını etkileyen faktörleri bulmaya çalışmak… •Bağımsız değişken –Bağımlı değişkendeki değişimi sağladığı düşünülen, –Bağımlı değişken üzerinde bir etkiye sahip olarak araştırmaya dahil edilen değişkendir.
Düzenleyici Değişken(Moderator) •Bağımlı Değişken ile bağımsız değişken arasındaki ilişkinin gücünü ve yönünü etkileyen değişkendir (ne zaman sorusuna cevap verir) Stresli yaşam olayları  ciddi hastalık Moderatör: Kontrol edilebilir veya Kontrol

Geri