Şipşak Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şipşak Pişi Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demete yakın maydanoz
2 adet kabartma tozu
250 gr lor peynir
Aldığı kadar un 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı
Kızartmak için
Sıvı yağ

Şipşak Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar şipşak pişi denemeye ne dersiniz.Ani gelen konuk ve canınız istediğinde 15 dakikada çabucak yapabileceğiniz harika pişi.
Süt ile yumurtayı çırpalım ve öteki gereçleri ek ederek ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamuru 2 ye bölelim ve birini oklava yardımı ile açalım 1 santim kalınlığında.
Ve istenilen biçimde keselim 3 5 dakika dinlendirelim.
Kızdırdığımız yağın içine sırayla ek edelim arklı önlü pişirelim.
Pişerken kabarıyor ve yağ çekmedi pratik şipşak pişi afiyet olsun kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Not: isterseniz dere otu da ekleye bilirsiniz.
Şipşak Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst