Şipşak Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şipşak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
2 paket petibör bisküvi
Çikolata sosu için;
2 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu

Şipşak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye süt, şeker, un, nişasta koyalım ve karıştırın.
Daha sonra yumurtayı ekleyerek homojen bir hâl alana kadar karıştırın.
Ocağa alın ve devamlı karıştırın.
Kaynayınca ocaktan alın ve içerisine vanilya, margarin ekleyin.
Son olarak içerisine bisküvileri karıştırın.
Bütün gereçleri karıştırdıktan sonra hafif ıslattığınız borcama güzelce dağıtın.
İlk olarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın. (soğuyunca dolaba kaldırabilirsiniz).
Çikolata sosunu hazırlayın.Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (ara orta karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın).
Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarttığınız tatlının üzerine dökün.
Tekrar dolaba kaldırın ve 3 saat kadar dinlensin.
Servis etmeden evvel kesin ve dilediğiniz üzere süsleyin.Afiyet olsun
Şipşak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst