Şipşak İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
80 gr tereyağı
Toz antep fıstığı
Dolmalık fıstık
Şipşak İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağını tavaya alıyoruz.
Eriyince irmiğimizi ekleyip hiç durmadan 10-15 dakika karıştırıyoruz.
İrmiklerin rengi değişmeye (koyulmaya) başladığında şekeri ilave edip yeniden bi hoş karıştırıyoruz.
Akabinde çabucak sütümüzü ekliyoruz ve çekene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Bu sırada ben bir yandan toz antep fıstığı ve dolmalık fıstık ekledim. Siz de damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
Sütü çekince ocağı kapatıp havlu kağıt koyup kapağını da kapatıyoruz. Pilav üzere bir mühlet demlenmesini bekleyelim. Mis üzere pratik helvamız hazır. İşte bu kadarr afiyetle allah kabul etsin
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
80 gr tereyağı
Toz antep fıstığı
Dolmalık fıstık
Şipşak İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tereyağını tavaya alıyoruz.
Eriyince irmiğimizi ekleyip hiç durmadan 10-15 dakika karıştırıyoruz.
İrmiklerin rengi değişmeye (koyulmaya) başladığında şekeri ilave edip yeniden bi hoş karıştırıyoruz.
Akabinde çabucak sütümüzü ekliyoruz ve çekene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Bu sırada ben bir yandan toz antep fıstığı ve dolmalık fıstık ekledim. Siz de damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
Sütü çekince ocağı kapatıp havlu kağıt koyup kapağını da kapatıyoruz. Pilav üzere bir mühlet demlenmesini bekleyelim. Mis üzere pratik helvamız hazır. İşte bu kadarr afiyetle allah kabul etsin