AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siparis toplama yontemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sipariş toplama yöntemleri nelerdir?​

Ürün toplamada en çok tercih edilen toplama yöntemleri nelerdir?
- Sipariş Bazlı Toplama (Single Order Picking)
- Parti/Dalga Toplama (Batch/Wave Picking)
- 3. Çoklu Parti/Dalga Toplama (Multi-Batch/Wave Picking)
- Bölgesel Toplama (Zone Picking)
- Sipariş Birleştirme ile Toplama (Order Consolidation)

Depo yerleşimi nedir?​

Depo yerleşim planı, depoda bulunan ürünlerin, “ulaşılabilirlik ve sevk edilebilirlik” temelinde, hareket özelliklerine uygun bir yerleşim düzeninin içerisinde yer alacak şekilde tasarlanmasıdır.
Depolama Hizmetleri Nelerden Oluşur?
Günümüzde depo yönetimi uzmanlık alanı olarak gelişme göstermiş ve lojistik faaliyetlerinin önemli bir parçası halini almıştır. Depo yönetimi faaliyetleri temelde planlama, teslim alma, adresleme, yerleştirme, sayım, stok takibi, hazırlama, paketleme, gönderme ve iade süreç yönetimi gibi işlemlerden oluşmaktadır.

Sipariş toplama sistemleri kaça ayrılır?​

DEPO YÖNETİMİNDE SİPARİŞ TOPLAMA SÜRECİ Depo sistemlerinde ürün akışı, (i) kabul, (ii) stoklama ve (iii) sevkiyat olmak üzere üç farklı alt sürece ayrıştırılabilir (Rouwenhorst vd., 2000).

Depo yönetimi ne demek?​

Depo yönetimi, bir markanın depolama ve sevkiyat sürecini başarılı ve verimli bir şekilde yürütmesine verilen süreçtir. Genellikle bir depoda stoklanan ürünlerin depolama ve tedarik süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi gerekir.
Depolama türleri nelerdir?
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
Örneğin biyolojik depolama, kimyasal depolama, ısıl depolama, elektriksel depolama, potansiyel enerji, yerçekimi potansiyel enerjisi, kinetik enerji vb. bunlardan başlıca enerji depolama yöntemleri olan kimyasal, mekaniksel, ısıl ve elektriksel enerji depolama yöntemleri ele alınmıştır (Boztepe, 2006).
Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.
Toplama elemanı ne iş yapar?
İade ürünlerin mal kabul sayımının yapılması ve kontrol edilmesi, Depodaki kasa, palet, rulot gibi malzemeleri dış saha istiflemesinin ve düzenlemesinin yapılması, Değerli mal grubundaki ürünlerin RF el terminali ile sisteme aktarılması.
 
Geri
Üst