- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sipariş maliyet sistemi nedir?
Sipariş maliyet sistemi, iş emrine bağlanan siparişin üretimi gerçekleşirken birçok gider yerinden geçmesiyle, söz konusu gider yerlerinden siparişe maliyet yüklemesi yapılması esasına dayanmaktadır. Sipariş maliyet sisteminde önemli olan dönem değil, bir işin ya da üretim partisinin kendisidir.Kalitesizlik maliyetleri nedir?
KALİTESİZLİK MALİYETİ NEDİR? Meydana gelebilecek hataları önlemek amacıyla yürütülen faaliyetler ve mamülün üretim esnasında veya müşteriye teslimden sonra görülen hataların sonucunda ortaya çıkan maliyetlerin tümüne denir.Evre maliyet yöntemi nedir?
Safha maliyet yönteminde, dönemin üretim maliyetleri esas üretim yerlerinde toplanmasının ardından her bir safhanın maliyetlerinin o aşamanın üretim miktarına bölünmesi ile safhanın birim maliyeti hesaplanır.
Standart maliyet sistemi nedir?
Standart maliyet üretim esnasında oluşan giderlerin hakiki değerinin yerine katlanılan giderlerin standardını baz alarak oluşturulan hesaplama yöntemidir. Standart maliyet yöntemi ile hakiki üretim giderleri ile saptanmış standartlarını kıyaslayarak farklarının analizi alınarak değerlendirilir.Kalitesizlik maliyeti çeşitleri nelerdir?
Dış başarısızlık maliyetleri.Önleme maliyeti ne demek?
Önleme maliyetleri gerçek uygulamalardan önce planlanır ve bu maliyetlere gerçek uygulamalardan önce maruz kalınır. Diğer bir ifadeyle önleme maliyetleri, uygunsuz ürün ya da hizmetin önlenmesi için işin başında yapılan ön çalışmalar ve tasarlanmış tüm faaliyetlerin giderleridir.