AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinusler neden iltihaplanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sinüsler neden iltihaplanır?​

Sinüslerin iltihaplanmasına birçok faktör neden olabilir. Bunlar; Yapısal olarak eğik burun orta bölmesi, kırık burun, polipler, tümörler vb. olabilir. Çevresel olarak sigara dumanı, soğuk algınlığı, alerjiler, kirli hava, kuru hava vb. olabilir.

Sinüs iltihabı nasıl geçer?​

Sinüzite bakteriyel bir enfeksiyon neden olduğunda, antibiyotikler kullanılabilir. Antibiyotik almak sinüzitin süresini biraz kısaltır ve semptomları hafifletir. Tedavi genellikle 7-10 gün sürer. Kronik sinüzitte bazen uzun süreli tedavi (21 güne kadar) sunulur.
Soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısına neden olabilir. Burun akıntısının daha az yaygın nedenleri arasında polipler, yabancı cisim, tümör veya migren benzeri baş ağrıları olabilir. Burun akıntısının nedenleri arasında şunlar vardır: Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)
Iltihaplı buruna ne iyi gelir?
Alerjik burun iltihabında, ilaç, aşı, burun spreyi kullanmak gibi tedavi yolları vardır. Alerjik olmaması durumunda hormonsal kaynaklı ise ilaç ile veya mevcut ilacı azaltmak ile, nezle, grip gibi sebeplerden kaynaklanıyorsa buna yönelik ilaçlarla tedavi edilir. Bazı durumlarda antibiyotik tedavisi gerekebilir.
Burun iltihabı evde nasıl geçer?
Evde uygulayabileceğiniz yöntemler ise şunlardır:
- Tuzlu su: Sıcak su ile tuzu karıştırın. Ilık kıvama getirip burnunuza sıkın.
- Naneli buhar: Sıcak su ile nane yağını karıştırın. Sıcak sudan çıkan buharı burnunuza çekin.
- Baharat: Baharatlı yemekler burun tıkanıklığına iyi gelir.

Burundaki iltihap kokusu nasıl geçer?​

Tuzlu su ile burna su çekmek de mukusu temizler ve bakteriyel üremeyi sınırlandırır. Klebsiellarhinoscleromatis bakterilerin neden olduğu burun boşluğundaki bir enfeksiyondur. Tedavi: Uzun süreli antimikrobiyal tedavi ile birlikte bronkoskopi, normal olarak ilk enfeksiyon tedavisi için kullanılır.

Burun iltihabı nelere yol açar?​

Alerjik rinit burun iltihabının alerji kaynaklı olmasıdır. Alerjik rinit hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, göz, burun ve damak kaşıntısı gibi belirtilere neden olur. Alerjik olmayan burun iltihabı ise burun tıkanıklığı, göz yaşarması, koku almakta zorlanma gibi semptomlara yol açar.
Soğuk algınlığı gibi viral semptomlar sonucu oluşur ve sinüslerde aşırı mukus salgılanmasına neden olur. Bu mukus sinüsler içinde kalır ve bakterileri içine çeker. Bakteriler mukus içinde çoğalır ve genellikle zararlı kükürt içeren atık ürünler üretirler bu da burunda kötü koku ve ağız kokusuna neden olur.
 
Geri
Üst