Sinüs Bradycardia ECG ne demek?
Bradikardi, normalden daha yavaş bir kalp atış hızıdır. En yaygın türlerinden biri, kalp atış hızının dakikada 60 atıştan daha düşük olduğu sinüs bradikardisidir. Kalbiniz genellikle dakikada 60 ila 100 kez atar. Bradikardiniz varsa, kalp atış hızınız dakikada 60 atıştan (BPM) az olacaktır.Sinüs duraklaması nedir?
Sinüs düğümü normalde dakikada 60-80 uyaran çıkarır. Aktivitesi arttığında 140-160/dak kadar uyarı çıkarabilmektedir. Sinüs düğümünün görevini yerine getiremediğinde düğümün hastalığından söz edilir. Sinüs duraklaması veya sinuzal arrest sinüs düğümü uyarı çıkaramamaktadır.Bradikardi tanısı nasıl konur?
Bradikardi Tanısı Kesin tanı ritim holteri ile konulur. Ritim holteri hastaya takılan ve 24 saat boyunca yaşanan ritim düzenini kayıt alan cihazdır.
Sinüs aritmisi ne demek?
Sinüs aritmisi en yaygın olarak genç, sağlıklı insanlarda görülen normal fizyolojik bir olgudur. Kalp hızı solunumsal siklusun farklı evreleri boyunca vagal tonustaki refleks değişikliklere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. İnspirasyon vagal tonusu azaltarak kalp hızını arttırır.
Sinüs bradikardisi neden olur?
Sinüs bradikardisi çoğunlukla normal fizyolojik bir yanıttır. Örneğin sporcu gençlerin istirahatte kalp hızı yavaştır ve bu normaldir. Anormal sinüs bradikardisi çok nadir bir durumdur ve en sık kalp ameliyatı sonrası gelişir. Prematür bebeklerde de patolojik bradikardi görülebilir.Sessiz sinüs sendromu nedir?
Sessiz (silent) sinüs sendromu, genellikle göz ve orbita semptomları ile kendini gösteren maksiler sinüs hastalığıdır. Maksiller sinüs ostiyumunun tıkanması sonucu, ilerleyen süreçte gelişen atelektazinin enoftalmus ve hipoglobusa neden olduğu düşünülmektedir.Bradikardi kimlerde görülür?
Tiroid hormonlarının düşüklüğü, düşük vücut sıcaklığı ve kanda yüksek potasyum seviyesi görülen kişilerde de bradikardiye rastlanabilir.
Gençlerde bradikardi neden olur?
Çocuk ve ergenlerde en sık neden sinüs bradikardisidir. Basit ifadeyle sinüs düğümü düşük hızda elektrik akımı çıkarır. Sinüs bradikardisi çoğunlukla normal fizyolojik bir yanıttır. Örneğin sporcu gençlerin istirahatte kalp hızı yavaştır ve bu normaldir.