Sinitzel icin hangi et?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
137.362
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şinitzel için hangi et?​

Şinitzel hazırlamak için en elverişli etler tavuk ve dana eti. Pane işlemi dilimlenmiş ya da filetosu çıkarılmış olan etin dövülerek inceltilmesinden sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanmasıyla yapılıyor.

Viyana usulü şinitzel nasıl yapılır?​

Üç ayrı tabağa un-çırpılmış yumurta-galeta unu koyun. Una tuz, karabiber serpin. Tavuk etlerini kaseden çıkarırken üzerindeki fazla sütü elinizle hafifçe sıyırın. Önce una ardından yumurtaya son olarak ta galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda her iki yüzünü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızartma yağını iyice kızdırın.
- Un, galeta unu ve çırpılmış yumurtaları 3 kaseye ayarlayın.
- Unun içine tuz ve karabiberi ilave edin.
- İnceltilmiş antrikotları önce una daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
- Kızgın yağda iki yüzünü de iyice kızartın.
Et şinitzel nasıl olur?
Tavuk şinitzel sosu nasıl yapılır?
- 1 yemek kaşığı bal.
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi.
- 2 yemek kaşığı ketçap.
- 1 yemek kaşığı mayonez.
- 2 yemek kaşığı salça.
- 1 çay kaşığı sirke.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kimyon, kekik, pul biber.

Viyana usulü şinitzel nedir?​

Wiener Schnitzel, ekmeğe bulanmış çok ince dana etinin kızartılmış halidir kısaca ve Avusturya’nın ulusal yemeğidir. Tarihi yine bir çok ünlü yemekte olduğu gibi pek net değil ve efsaneler ile anılıyor. İlk kez 1831’de bir Alman yemek kitabında bahsedildiği yazılıyor.

Dana Şinitzel kaç kalori?​

Et Şinitzel Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 360 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet yani 100 gramlık miktarında Et Şinitzel 360 kalori bulunmaktadır.
Yumurta ve süt iyice çırpılır. Galeta unu, hindistan cevizi ve tuz karıştırılır. Tavuk parçaları önce yumurtaya batırılır sonra galeta unu karışımına bulanır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine biraz sıvı yağ serpilir ve 40-45 dakika kızarana kadar pişirilir. (Yarı sürede dikkatli şekilde parçaları çevirin.)
Antrikottan Şinitzel nasıl yapılır?
İnceltilmiş antrikotları önce una daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda iki yüzünü de iyice kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla süzdürün ve servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Tavuk sosu nasıl yapılır?
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
 
Geri
Üst