AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

sinirli kadınlara bunları söylemeyin

haberci

Yeni Üye
Kadınlar ara sıra korkutucu olabilir Bilhassa tartıştıysanız ve sizin için gözle görülebilir bir sebep olmadığını ona söylüyorsanız başınıza geleceklere hazır olun! Ayrıca size göre zararsız olan ya da hoş olduğunu düşündüğünüz şeyler bile bazen kadınları kızdırabilir Peki erkekler kadınlar sinirliyken neleri söylememeli? Neleri söyleyerek sakinleştirmeli?
Yasaklanmış ifadeler
1 Sakin ol
Bunu anlatmak kadınları sakinleştirmenin en iyi yolu gibi görünebilir ancak bu yerine göre değişken
Bir kadın öfkeyle umutsuzca veya panikle bağırırken yüzde yüz yanıt verecektir Yani siz ona sakinleşmesini söylediğinizde bu onu daha da kızdırabilir
Bunun yerine: Bu konuda en az senin dek üzgünüm Bunun üstesinden birlikte gelmemize izin ver Bu söylem ona daha fazla cana yakın gelebilir ve rahatlamasına muavin olabilir
2 Tartışma sırasında Seni seviyorum
Filmlerde genel olarak çiftler yakınlaştığında sahilde hava limanında tren istasyonunda birbirlerine seni seviyorumderler Gerçek yaşamda aranızda geçen tartışmadan anında sonra depresif ve stresli durumlarda seni seviyorumçağrıda bulunmak böylece dürüst değildir
Bunun yerine: 1 Bunun yerine ne seslenmek istediğinizi ve neden bunu söylediğinizi açıklayın
2 O her yerde olmayacak
3 Kızgınlığı geçtikten daha sonra özürünüzün sonunda seni seviyorumdiyebilirsiniz
3Sen bilirsin
Bu şöyle de bilinir; Yerine Getirmek istediğin ne olursa olsun benim için iyidir İlişkiler ne yiyeceğiniz nerede buluşacağınız çocuğu hangi okula göndereceğiniz gibi seçimlerle doludur Birçok erkek eşini ya da kız arkadaşını Ne dedin uyarı etmedimderken düşünemez Buna rağmen her erkek onlara sen bilirsindiyebilir Sonuçta da birbirlerini incittikleri ve görmekdikleri bir dünyada yaşarlar
Bunun yerine: Muhakkak A ya da B'yi yapardım C'yi yapacak dek çıldırmadımSen ne düşünüyorsun?diyebilirsiniz Bu onu dinlediğinizi desteklediğinizi ve kararını etkilememeye çalıştığınızı gösterir
4Evlendiğin vakit benim böyle olduğumu biliyordun
Gerçekte bu bizim bilmediğimiz bir gerçektir Gerçekten içten içe biliriz ama bunu kabul etmek istemeyiz Karşımızdaki şahısların hoşumuza dışarı giden şahane taraflarlıyla ilgilenirken görmek istemediklerimizi görmeyiz Bu sizin hatanız yok! Çocukken kurduğumuz hayalleri erişkin olunca bırakmamış olabiliriz
Bir kadına Evlendiğin süre benim böyle olduğumu biliyordundediğinizde yaşamınızın geçmiş ve gelecekte defalarca böyle olacağını söylemiş olursunuz Bu reel olabilir oysa bunu söylemenin daha harika yollarını keşfetmelisiniz Çünkü kadınlar bunu ölümün bir parçası gibi görebilir
Bunun yerine: Bu benide hayal kırıklığına uğrattı ve düzeltmek için çalışıyorumBu bir yalan oysa herşeyin yoluna girmesini sağlayabilir
5 Susmak
Birçok vakit yanlış birşey söylemekten korkabilirsiniz Eğer ağzımı kapalı tutarsam iyi olacağımdiye düşünebilirsiniz Futbol oyununu düşünün koşturma çaba yahut şımartma almazsınız Eğer konuşmazsak duygularımızı nereden bileceğiz
Bunun yerine: Mücade edin yani duygularınızı karşınızdakine anlatın
Bir kadını sakinleştiren sihirli sözcükler neler?
Sihirli Sözcükler
1 Bana herşeyi anlat
Erkeklere genelde yalnızca o anki durumla ilgilenirler oysa hikayeyi baştan dinlemeleri gerekebilir Böylece herhangi bir tartışmadan daha sonra sonuca varmadan konu kapanmamış sorun çözümlenmiş olur
2 öyle güzelsin ama
Açıklama Yapmak istediğiniz konuyu konuşurken yolunuzda aniden bire bire gökkuşağı belirdiyse yawni onun yüüznde bir gülüş keşfettiyseniz bu fırsatı kaçırmayın Birlikte paylaştığınız küçük lakin hoş şeyleir paylaşırken Seni seviyorum ya da öyle güzelsin fakatişe yarayabilir
3 Üzgünüm Benim hatamdı
Olağan lakin söylemesi oldukça zorlama Çünkü hatalarımızı katiyen kabul etmeyiz Özellikle erkekler cılız gözükmek istemezler Karşısındaki kadının saygısını kaybedeceği endişesini taşıyabilirler ama kesintisiz özür dileyen biri değilseniz bu sahiden işe yarayabilir *

Kadınların sinirli olduğu durumlarda erkeklerin söylememesi gereken ifadeler ve onların yerine nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda önemli noktalara değinmişsiniz. Kadınlar duygusal varlıklar olduğundan, sözlerin tonu ve içeriği önemli bir etkiye sahiptir. Empati kurarak kadının duygularını anlamaya çalışmak, iletişimi güçlendirebilir ve ilişkiye olumlu katkıda bulunabilir.

Özellikle kadınların duygusal tepkiler vermeleri durumunda onların duygularını anlamaya çalışmak ve onları rahatlatıcı şekilde desteklemek çok önemlidir. "Sakin ol" gibi ifadeler kullanmak yerine empati kurarak onları dinlediğinizi ve destek olduğunuzu hissettirecek sözler söylemek daha etkili olabilir. Kadınların duygularına değer verdiğinizi göstermek, onların sakinleşmelerine yardımcı olabilir.

Özür dilemek de önemli bir adımdır. Hatalarınızı kabul etmek ve "Üzgünüm, benim hatamdı" demek, karşınızdaki kişinin duygularını önemsediğinizi gösterir. Özrünüzü samimi bir şekilde dilemek, ilişkinizi güçlendirebilir ve daha sağlıklı iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, kadınları sakinleştiren sihirli sözcükler konusunda da önemli ipuçları vermişsiniz. Onları dinlediğinizi, anladığınızı ve destek olduğunuzu hissettiren sözler kullanmak, kadınların duygusal olarak rahatlamasına yardımcı olabilir.

İletişimde empati, anlayış ve saygı çerçevesinde hareket etmek, her iki tarafın da duygularını önemsediğini hissetmesini sağlar. Kadınlarla iletişimde doğru sözcükleri kullanmak ve onların duygularını önemsemek, sağlıklı ilişkilerin temelini oluşturur. Teşekkürler, önemli ve değerli bilgiler paylaştığınız için.

Geri