- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sinirlenince kendine zarar vermek neden olur?
Kendine zarar verme ya da eşyalara zarar verme basit bir sinirlilik hali olarak değerlendirilmemelidir. Kendine ya da eşyalara zarar verme, öfke patlamaları bir ruhsal hastalık belirtisidir. Normal bir davranış ya da tepki değildir. Bu türden tepki ya da davranışlar ağırlıkla depresyon hastalığında gözlenir.Kendine zarar vermeyi nasıl durdurabilirim?
KENDİME ZARAR VERMEYİ NASIL DURDURABİLİRİM?
- Sizi zorlayan ve sıkıntı veren düşüncelerinizi yazın.
- Öfkenizi bir yastığa vurarak ya da içine doğru bağırarak atabilirsiniz.
- Bu dürtüden uzaklaşmak için dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.
- Boş ve geniş bir kağıdı renkli kalemlerle boyayın.
Sinirlenince kendine zarar vermek hastalık mıdır?
Kendine zarar verme endişe ve depresyonla bağlantılıdır. Bu tür ruh sağlığı durumları insanları her yaşta etkileyebilir. Kendine zarar verme anti sosyal davranışla beraber ilerleyebilir; okulda kurallara uymamak veya polise yansıyan olaylara sebep olmak gibi.
Ergenlerde kendine zarar verme neden olur?
RİSK ETMENLERİ: Genç yaşta olmak, kadın olmak, düşük sosyo-ekonomik durum kendine zarar verme davranışı için risk etmenleridir. Ayrıca olumsuz sosyal çevrede büyümek ve ailenin durumu önemlidir. Aile içi sorunlar, çocuğun aile içinde ihmal ve istismara uğraması gibi durumlar riski arttırır.Kendine zarar verme hangi hastalıktır?
Kendine zarar verme davranışı dışında borderline kişilik bozuluğnda düşük benlik saygısı, kendi görünüşünde tereddütlü olmak, hedeflerinde kararsızlık ve yalnız kalma korkusu ekleniyor. çoğu hastalar tek taraflı, ama değişen görünüşe eğimli oluyor. Hem kendileri üzerine hemde başka kişiler üzerine.
Kendine zarar vermek hastalık mıdır?
Kendine zarar verme davranışı olan bireylerde birçok psikiyatrik bozukluk bulunmaktadır. Kendine zarar verme davranışı sıklıkla şizofreni, depresyon, anksiyete bozuklukları, madde kötüye kullanımı ve yeme bozukluklarının seyri içinde görülmektedir (Romans ve ark.1995,Farber 1997).