- Konu Yazar
- #1
Sınırdışı kararına itiraz kaç gün?
Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir. Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır.Yabancılar hangi hallerde sınır dışı edilir?
Yabancılar hangi hallerde sınır dışı edilir?Deport (Sınır Dışı) Edilme Sebepleri
- Yabancı uyruklu kişinin ikamet izni olmasına rağmen çalışma izni almadan Türkiye’de çalışıyor olması.
- Türkiye’de bulunmak amacıyla almış olduğu vizenin süresinin dolmuş olmasına karşın Türkiye’den çıkış yapmayan yabancı uyruklu kişi vize ihlali yapmış olur ve sınır dışı edilir.
Deport süresi ne kadar?
Vize ihlal cezası olarak kesilen para cezasını ödemeyip de Türkiye’den çıkılması durumunda yabancı uyruklu kişi sınır dışı (deport) edilir. Bu tür bir durumda beş (5) yıllık bir süre için yabancı uyruklu kişi hakkında deport kararı, yani diğer bir deyimle sınır dışı kararı verilmektedir.G 87 tahdit kodu nasıl kaldırılır?
G 87 tahdit kodu nasıl kaldırılır?Tahdit kodlarının kaldırılabilmesi için idare mahkeme yolu olduğu gibi bazı durumlarda da idari başvuru ya da meşruhatlı davetiye ile de tahdit kodları kaldırılabilir.
Yabancılar neden sınır dışı edilir?
Yabancılar, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendilerine tanınan yasal süre içerisinde Türkiye’de kalma hakkına sahiptirler. Ancak bu sürenin aşılması durumunda veya kalma süresi içerisinde kişinin hukuka aykırı hareket etmesi durumunda ilgili Kanun gereği yabancılar sınır dışı edilmektedirler.Yabancılar sınır dışı edilecek mi?
Yabancılar sınır dışı edilecek mi?6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince, hakkında sınır dışı kararı verilen yabancılar uyruğunda bulundukları ülkeye ya da farklı bir ülkeye sınır dışı edilebilmektedirler. Yabancılar hakkında sınır dışı kararı almaya yetkili makam valilikler ve İl Göç İdareleri’dir.
Deport yasağı nasıl kaldırılır?
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.Deport olduktan sonra ne yapılır?
Deport olduktan sonra ne yapılır?Evlilik Vizesi Deport olmuş ve giriş yasağı konmuş olan yabancının girişini sağlayacak diğer bir yol ise evlilik vizesidir. Yurtdışında TC vatandaşı ile evlilik yapan yabancının Türkiye’de evliliği tescil edildikten sonra vize almasında ve giriş yapmasında herhangi bir engel yoktur.