AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinifta nasil kalinir 2022?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sınıfta nasıl kalınır 2022?​

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf geçmesi için yıl sonu başarı notunun 50’nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altmda kalan öğrenciler ve 3 dersten zayıfı olanlar direkt olarak sınıf tekrarına kalır.

Lisede bir dersten kalırsak ne olur 2021?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
2022 yılında sınıfta kalma var mı?
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Lisede 3 dersten kalınca ne olur 2022?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir?​

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Lisede kaç dersten kalınca belge alınmaz?​

Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.
2022 6 sınıfta kalma var mı?
Lisede geçme notu kaç 2022?
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

3 dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir mi?​

Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır.

Geri