AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinifta kalma nedenleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sınıfta kalma nedenleri nelerdir?​

Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. – Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.

Sınıf geçme bu sene nasıl olacak?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.
Lisede 4 dersten kalınca ne olur?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Sınıfta kalmayi gerektiren durumlar nelerdir?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor.

Lisede 4 zayıfla geçilir mi?​

Ancak zayıf ders sayısının da bir sınırı var. Lisede sınıf tekrarı için 7 zayıf ders gerekiyor. Mesela 9.sınıfta 3 zayıfla geçen bir öğrenci, 10.sınıfta da 3 zayıfla geçerse önündeki dönemde zayıf derslerini vermeden 1 dersten daha kalırsa sınıf tekrarı yapar.

Üniversite sınıf geçmek için kaç kredi gerekir?​

Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Sınıf tekrarı nasıl yapılır 9 sınıf?
SINIF TEKRARI b) Sorumlu olarak sınıf geçemeyenler, c) Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler. (20 gün özürsüz,özürlerle birlikte toplam 45 gün ) Sınıf tekrarı, orta öğretim süresince bir defa yapılır.

Geri