AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siniflandirma algoritmasi nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Sınıflandırma algoritması nelerdir?​

Sınıflandırma, denetimli bir öğrenme algoritması olarak kabul edilir. Sınıflandırma algoritmaları, yeni bir öğenin tanımlanan kategorilerden birine girme olasılığını hesaplamak için eğitim verilerinin kategorizasyonunu kullanır.

Makine öğrenmesi hangi problemlerde kullanılır?​

Bilgisayarlar veri örüntülerini tespit eder ve ona göre hareket eder. Zamanla da belirli bir programlama gerektirmeksizin doğruluklarını iyileştirirler. Öngörücü kodlama, kümeleme, ısı haritası gibi analizlerde makine öğrenimi kullanılır.

Kümeleme ve sınıflandırma ne demektir?​

Kümeleme ve sınıflandırma ne demektir?
Sınıflandırma, gözetimli(supervised); kümeleme gözetimsiz(unsupervised) öğrenme metodudur. -Verilerin etiketi vardır. -Verileri bir gruba dahil etmek için bir kural oluşturulmasını bekler. -Veri setini eğitim ve test olarak ayırmak gereklidir.

Sınıflandırma modeli nedir?​

Sınıflandırma kavramı, basitçe bir veri kümesi (data set) üzerinde tanımlı olan çeşitli sınıflar arasında veriyi dağıtmaktır. Sınıflandırma algoritmaları, verilen eğitim kümesinden bu dağılım şeklini öğrenirler ve daha sonra sınıfının belirli olmadığı test verileri geldiğinde doğru şekilde sınıflandırmaya çalışırlar.

Makine öğrenmesi neden kullanılır?​

Makine öğrenmesi veya makine öğrenimi; yazılım programlarının programlama durumu olmaksızın sonuçların tahmin edilmesinde daha doğru olmasını sağlayan algoritmalar bütünü olarak açıklanan ve algoritma oluşumları sonrasındaki her güncellemede bilgilerin giriş yapılmasına gerek olmadan analiz kullanımıdır.

Makine öğrenme algoritmaları nelerdir?​

Makine öğrenme algoritmaları nelerdir?
En Yaygın ve Popüler Makina Öğrenmesi Algoritmaları Nelerdir?
- Naive Bayes Sınıflandırıcı Algoritması (Denetimli Öğrenme- Sınıflandırma)
- K-Means Algoritması (Denetimsiz Öğrenme- Kümeleme)
- Destek Vektör Makinesi Algoritması (Denetimli Öğrenme- Sınıflandırma)
- Doğrusal Regresyon (Denetimli Öğrenme / Regresyon)

Geri