Sinif rehber ogretmenin gorevleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sınıf rehber öğretmenin görevleri nelerdir?​

Madde 51 – Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı çerçevesinde sınıfın yıllık çalışmalarını plânlar ve bu plânlamanın bir örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisine verir. b) Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer.
Öğretmenin sosyal rolü nedir?
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.

Ilköğretimde rehberlik neden önemlidir?​

İLKÖĞRETİMDE REHBERLİĞİN AMAÇLARI * Öğrencinin sağlıklı ve uyumlu bir biçimde gelişimini sürdürerek kendini gerçekleştirmesine yardım etmek. * İlköğretimde rehberliğin bir diğer amacı çocuğun sağlıklı bir kişilik kazanmasına çalışmaktır. · İş ve mesleklere ilişkin olumlu tutumlar ve değerler geliştirmek.
Ilkokulda rehber öğretmen ne yapar?
Rehber öğretmen sene başında tüm sorumlu olduğu öğrenciler ile tanıma görüşmeleri yapar. İlerleyen zaman içerisinde de aile içi iletişim becerileri, duygularını tanıma çalışmaları, arkadaşlık ilişkileri, akran baskısı gibi ihtiyaca yönelik bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencileri destekler.

Sınıf Rehber Öğretmenliği kimlere verilir?​

İlköğretim ve orta öğretim okullarında rehberlik hizmetlerini yürütmek üzere her sınıf için öğretim yılı başında öğretmenler kurulunca, rehberlik işine yatkın ve istekli ders öğretmenleri arasından seçilen öğretmenler, okul müdürünün ataması ile sınıf rehber öğretmeni olarak, kendisine verilen sınıfın rehberlik …
Ilkokulda rehberlik nedir?
İlkokulda rehberlik servisinin amacı psikolojik açıdan sağlıklı, kendini tanıyan ve düzgün şekilde ifade edebilen, güven duyan bireylerin yetişmesine destek olmaktır. Bu amaç doğrultusunda rehberlik hizmetleri “Öğrenciye yönelik” ve “Veliye Yönelik” hizmetler olarak iki başlık altında toplanabilir.

Ilkokullarda rehber öğretmen var mı?​

İlköğretimde rehberlik hizmetleri “Rehberlik servisi” tarafından sağlanmaktadır. Rehberlik servisinde Rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da psikoloji bölümleri mezunları “Rehber öğretmen” unvanı ile görev yapmaktadır.
Sınıf rehber öğretmenliği kaç ek ders?
MEB’den şube rehber öğretmenlerine ek ders ücreti açıklaması Milli Eğitim bakanlığından verilen görüş yazısında, “sınıf/şube rehber öğretmenliği verilen öğretmenlere ilgili hüküm kapsamında rehberlik ve yönlendirme dersine girip girmediklerine bakılmaksızın 2 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.” denildi.

Geri