- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sınıf öğretmeni olmak için nasıl çalışmalıyım?
Sınıf öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Sınıf öğretmeni, eğitim kurumlarında, ilköğretim çağındaki öğrencilere Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve tarih gibi temel eğitimler verir.Sınıf öğretmeni hangi derslere girer?
Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde hangi dersler var?
Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde hangi dersler var?Dönem 1
- Eğitime Giriş (EGIT101)
- Eğitim Felsefesi (EGIT106)
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I (TARH101)
- İngilizce İletişim – I (ENGL151)
- Türk Dili – I (TREG113)
- Bilişim Teknolojileri (ITEC112)
- Erken Çocukluk Eğitimine Giriş (OOEG103)
- Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım (OOEG105)
Sınıf Öğretmenliği için kaç yıl okunur?
Sınıf Öğretmenliği için kaç yıl okunur?Sınıf Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Sınıf öğretmenliği kazanmak için ne yapmalıyım?
Sınıf öğretmenliği bölümünü okumak için hem TYT hem de AYT sınavlarına girmek gerekmektedir. Sınıf öğretmenliğini kazanmak için TYT sınavından en av 55 net, AYT sınavından da en az 45 net yapmak gerekmektedir. Tabi bu netlerin üzerine çıkmak başarının sağlanmasını olumlu yönde etkileyecektir.Sınıf öğretmeni eşit ağırlık mı?
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SÖZEL Mİ EŞİT AĞIRLIK MI? Sınıf öğretmenliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre EA (Eşit Ağırlık) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.Okul öncesi öğretmenliği eşit ağırlık mı?
Okul öncesi öğretmenliği eşit ağırlık mı?Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak.
Okul öncesi öğretmenliği Bölümü Staj kaçıncı sınıftan başlatıyor?
Okul öncesi öğretmenliği Bölümü Staj kaçıncı sınıftan başlatıyor?Stajınızı 4. sınıfta üniversitenizin seçmiş olduğu bazı okullar arasından seçeceksiniz. Haftanın 3 günü staja gitmeniz gerek. Ayrıca staj boyunca sizi ara ara denetleyecek alan hocalarınız olacak.
Sınıf öğretmeni kaçıncı sınıfa kadar?
Şu anda 1. sınıftan 4. sınıfa kadar sınıf öğretmenleri çocuklara eğitim verir. 4 yıl içinde farklı dersler verir.Sınıf öğretmenliği TYT AYT kaç net 2021?
Sınıf öğretmeni adaylarının, iyi bir okula kayıt olabilmek için AYT’den 40-45 net, Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’den ise 60-63 net yapması gerekiyor.Sınıf öğretmenleri ne kadar maaş alıyor 2022?
Sınıf öğretmenleri ne kadar maaş alıyor 2022?ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU? Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı hak etmiş oldu. Yapılan son zamla birlikte en düşük memur maaşları da değişti. Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira Maaş alacak.