AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinif ogretmeni nasil norm fazlasi olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sınıf öğretmeni nasıl norm fazlası olur?​

Madde metni açıkça “öğrenci sayısı 10’dan az olmamak şartıyla açılan her şube için 1 sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir.” demektedir. Yok, eğer fiziki olarak bir sınıfınız ve 20 öğrenciniz var ise o zaman sınıf öğretmeni norm kadronuz 1 öğretmendir.

Norm fazlası olunca ne oluyor?​

Norm fazlası olunca ne oluyor?
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Okul normu ne demek?​

Öğrencilerden daha fazla öğretmen olması durumunda, buna göre 30 öğrenciye 1 öğretmen düştüğü göz önünde tutulduğunda, bu sayının üzerinde kalan öğretmen norm fazlası olur. Böylece başka bir okula gönderilir. Norm fazlası olan öğretmenler okula en son atanan öğretmen olmaktadır.

Kaç saat dersle norm fazlası olunur?​

Kaç saat dersle norm fazlası olunur?
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.
Norm fazlası olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?​
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.

Norm fazlası öğretmenler tercih yapmak zorunda mı?​

Norm fazlası öğretmenler tercih yapmak zorunda mı?
Dolayısıyla norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi il dışı yer değiştirmede tercih yapma zorunlulukları bulunmamaktadır.

Norm fazlası olmak için kaç saat?​

Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm kadro neyi ifade eder?​

Norm kadro neyi ifade eder?
Norm kadro bir işletme, bir kuruluş ya da bir birimin saptanan amacına ulaşabilmesi için, kullandığı teknoloji de göz önünde tutularak amacı doğrultusunda yapması gerekli işlerin iş yüküne göre orada istihdam edilmesi gerekli personel sayısının nitelikleri itibariyle saptanmasıdır.

Norm fazlası neye göre belirlenir?​

(2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.” hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır.

16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olur mu?​

16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olur mu?
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.
Norm fazlası öğretmen okulda kaç saat kalır?​
Cevap: “aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini kadrolarının bulunduğu okul veya kurumda dolduramamalarına bağlı olarak ” denmekte. Eğer okulda 21 saate kadar ders varsa norm kadrodaki öğretmen hiçbir şekilde başka okula görevlendirilemez.

Öğretmen norm fazlası olursa ne olur?​

Öğretmen norm fazlası olursa ne olur?
 
Sınıf öğretmeni norm fazlası olmamak için, açılan her şube için öğrenci sayısının 10'dan az olmaması gerekiyor. Eğer fiziki olarak bir sınıfınız ve 20 öğrenciniz varsa, bu durumda sınıf öğretmeni norm kadronuz 1 öğretmendir.

Norm fazlası durumunda ise norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere, il içinde norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

Öğrencilerden daha fazla öğretmen olması durumunda norm fazlası oluşur ve bu durumda norm fazlası olan öğretmenler başka bir okula gönderilirler. Norm fazlası olan öğretmenler genellikle okula en son atanan öğretmenler olurlar.

Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı da dikkate alınır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre ders sayısına göre norm kadro belirlenir. 6-31 saat arası ders için 1, 31-42 saat arası ders için 2, 42 saatten fazla ders varsa her 21 saat için 1 öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm fazlası olup olmadığınızı öğrenmek için [MEB Kontenjan Sorgulama Sistemi](http://kontenjan.meb.gov.tr/) linkine girerek MEBBİS kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Kurum Bilgileri tıklanarak norm bilgilerinizi görebilirsiniz.

Norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirmede tercihte bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla il içi ya da il dışı yer değişikliği yapmaları istenmez.

Norm kadro, bir işletmenin, kuruluşun ya da birimin belirli amacına ulaşabilmesi için ihtiyaç duyduğu personel sayısını, teknolojiyi ve iş yükünü dikkate alarak belirlemektir.

Norm fazlası belirlenirken hizmet puanı ve hizmet süreleri gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Hizmet puanı daha az olan öğretmenden başlayarak norm kadro fazlası belirlenir.

Son olarak, 16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olabilir. 6-30 saat ders için 1 öğretmen normu verilir, 31-42 saat ders için 2 öğretmen normu verilir. 42 saatten fazla ders yükü olan her 21 saat için ek norm verilir. Norm kadrodaki öğretmen, okuldaki ders saatlerini aylık karşılığı dolduramadığında norm fazlası olarak değerlendirilir ve başka bir okula gönderilebilir.
 
Geri
Üst