AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinif ogretmeni kac saat calisiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sınıf öğretmeni kaç saat çalışıyor?​

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Bir öğretmen 15 saat derse girebilir mi?​

Yani branş öğretmenlerinin girdiği 15 saat ders maaşlarına karşılık gelir. 15 saati aşan dersler için haftada 15 saate kadar, DYK kursunu da dahil edersek 25 saate kadar branş öğretmenleri ek olarak derse girebilir.
Öğretmenler günde kaç saat derse girer?
Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
Sınıf öğretmenliği haftada kaç saat çalışır?
Sınıf öğretmenlerinin müfredat kapsamında okuttukları haftada 30 saatlik ders görevlerinin yanında haftada 10 saat ilkokullarda yetiştirme programı ve 8 saat destek eğitim odasında görev alıp alamayacakları hususunda MEB görüş yazısı.

31 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?​

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.

Sınıf öğretmenleri destek eğitim odasında kaç saate kadar görev alabilir?​

Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Öğretmenler yılda kaç ay çalışıyor?
365-222,5=142,5 gün yıllık çalıştıkları gün sayısı. bazı öğretmenlerinde öğlene kadar çalıştığını hesaplarsan 142/2=71,25 gün yılda çalışıyorlar.

Geri