Sinif kac gun karantinaya alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sınıf kaç gün karantinaya alınır?​

Sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okula devam etmez. 10 gün içinde aynı sınıfta 2. kez vaka çıktığı için sınıftaki öğrencilerin tamamı yakın temaslı kabul edilerek eve gönderilir ve 5 gün boyunca evde temaslı takibine alınır. 5’nci gün aile onayı alınan öğrencilere Covid-19 PCR testi uygulanır.

Yüz yüze Sınav zorunlu mu?​

Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olacak ve devam zorunluluğu aranmayacak.
Sınava girmeyen öğrenciye performans verilir mi?
Sınav varsa proje ödevi, performans çalışması, derse katılıma ilişkin performans puanı var. Sınava katılmak yoksa bunların hiçbiri yok.” Yani Sınavlara girmeyecek olan öğrencilere performans notları vs hiç bir not verilmeyecek. Birinci dönem notları ile karnelerini alacaklar.

Sınıfta 2 kişi pozitif çıkarsa kaç gün karantina?​

Öğrencinin pozitif vaka çıkması durumunda aynı sınıfta 10 gün içinde 2. kez vaka çıktığı için sınıf öğrencilerinin tamamı, yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler, eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

Liselerde yüz yüze eğitim zorunlu mu?​

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? 2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
2 Sınavlara girmek zorunlu mu?
MEB yaptığı açıklama ile ortaokul 2. dönem sınav zorunluluğunu kaldırdı. Yapılan açıklamada “İlkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır.” denildi.
Pozitif bir test sonucu, COVID-19’a neden olan virüsün neden olduğu enfeksiyondan antikorlara sahip olabileceğinizi gösterir. Bununla birlikte, pozitif bir sonucun, aynı virüs ailesinden (koronavirüs olarak adlandırılır) farklı bir virüsle enfeksiyondan antikorlara sahip olduğunuz anlamına gelmesi ihtimali vardır.

Geri