Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinif gecmek icin ortalama kac olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?​

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Lisede kaç zayıfla geçilir 2021?​

Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler. Sınıf geçme 5’lik düzene göredir, e-okulun resmi karneleri 5 ‘lik sistemde basılmaktadır ancak başarı 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
2020 2021 lise sınıfta kalma var mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Bir dersten geçmek için ortalama kaç olmalı üniversite?
Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.

Lise kaç puanla geçilir 2020?​

az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.

Lisede kaç tane 1 olursa kalırsın?​

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım? – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. – Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.
Ortaokulda doğrudan sınıfta kalma yok. Ortaokullarda herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesi veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.
Lise 45 geçer mi?
Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
9 sınıf sınıfta kalma nasıl olur 2021?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor.

Üniversitede 3 ortalama kaç puan?​

4’lük not sistemine

Ünide bir dersten kalırsak ne olur?​

Toplam alabileceğin kredi sayısı her dönem belli. Dolayısıyla çok fazla dersten kalırsan önündeki dönemin dersleri ile kredi limitin dolabilir ve bu dersleri alamayabilirsin. Zorunlu dersleri de vermeden mezun olamazsın. Alttan aldığın zaman Devam zorunluluğun vs olmuyor.

Geri