AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinif gecmek icin kac kredi gerekir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.757
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sınıf geçmek için kaç kredi gerekir?​

Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.

Ders seçiminde en az kaç kredi olmalı?​

(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS’lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS’dir.

Sınıfın yüzde kaçı geçmeli?​

Sınıfın yüzde kaçı geçmeli?
(4) Azami süreler sonunda öğrencinin sınava girme koşulunu sağlayarak, başarısız olduğu bütün dersler için, iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlarda alınan not, tam notun % 60’ı ise öğrenci başarılı sayılır.

Üniversitede ilk dönem kaç hafta?​

Üniversitede ilk dönem kaç hafta?
MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur.

3 sınıf geçmek için kaç kredi gerekir?​

b) Lisans programlarında; 40 AKTS’lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci ikinci sınıf öğrencisi, 100 AKTS’lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci üçüncü sınıf öğrencisidir. 160 AKTS’lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci dördüncü sınıf öğrencisidir.

1 dönemde en az kaç kredi alınabilir 2020?​

Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği – Madde 22-(2)).

Üniversite birinci dönem kaç ay?​

Üniversite birinci dönem kaç ay?
Genel olarak eylül ayında başlamak suretiyle aralık ayına kadar süren bu dönem, bazı üniversitelerde ocak ve hatta şubat ayına kadar uzayabiliyor. Bu sebepten dolayı yarıyıl tatilleri ocak ya da şubat dönemleri içerisinde gerçekleştirilir.

Güz dönemi kaç ay sürüyor?​

Güz dönemi kaç ay sürüyor?
Genel olarak güz dönemleri eylül ayında başlar ve Aralık ayı itibarı ile sona erer. Ancak bazı üniversiteler bu ayı Ocak ayına kadar uzatabiliyor. Yarıyıl tatilleri de Ocak ve Şubat aylarına denk gelmektedir.
 
Sınıf geçmek için gereken koşullar ve AKTS kredileri ile ilgili detayları veren farklı başlıklardan bahsedilmektedir.

Öncelikle, sınıf geçmek için Genel Not Ortalamasının en az 2.00 olması ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alınması gerektiği belirtilmektedir. Ders seçiminde ise, alınabilecek dersi olan öğrencilerin her dönem en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorunda oldukları ve bir yarıyılda 30 AKTS, bir yılda ise 60 AKTS ders alınabileceği ifade edilmektedir.

Daha sonra, başarısız olunan dersler için verilen ek sınavlardan ve bu sınavlardaki başarı kriterinden bahsedilmektedir. İki ek sınav hakkı verilen öğrencilerin, sınavlardan alınan notun tam notun %60'ı olması durumunda başarılı sayıldığı belirtilmektedir.

Üniversitede bir dönemin genel olarak on dört haftalık olduğu ve her eğitim-öğretim yılında dönem sonu sınavları hariç 14 haftalık iki dönem olduğu detayları paylaşılmaktadır.

Daha sonra, lisans programlarında başarılı not veya muafiyet alınan AKTS kredilerine göre öğrencinin hangi sınıfa geçtiğine dair bilgiler verilmektedir. Örneğin, 40 AKTS'lik dersten başarılı not veya muafiyet alan öğrencinin ikinci sınıf, 100 AKTS'lik dersten başarılı not veya muafiyet alan öğrencinin üçüncü sınıf olduğu belirtilmektedir.

Bir yarıyılda en fazla alınabilecek ders yükünün 45 AKTS olduğu, tekrarlanan derslerin normal ders yüküne dahil edildiği ve çift anadal dersleri ile birlikte maksimum 50 AKTS kredi ders alınabileceği bilgilerine de değinilmektedir.

Son olarak, üniversite dönemlerinin genel olarak eylül ayında başlayıp Aralık ayına kadar sürdüğü, bazı üniversitelerde ise ocak veya şubat aylarına kadar uzayabileceği ve yarıyıl tatillerinin bu aylara denk geldiği bilgisine yer verilmektedir.

Güz döneminin ise genel olarak eylül ayında başladığı ve Aralık ayı itibarı ile sona erdiği, ancak bazı üniversitelerde Ocak ayına kadar uzatılabildiği ve yarıyıl tatillerinin Ocak ve Şubat aylarına denk geldiği ifade edilmektedir.

Yukarıda detayları verilen konular, sınıf geçme koşulları, ders seçimindeki kredi limitleri, sınavlar ve başarı notları, dönem süreleri ve üniversite dönemlerinin uzunluğuyla ilgili bilgilere açıklık getirmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerin dönem içerisinde aldıkları dersler ve dönem sonu performansları dikkate alınarak sınıf geçme durumları belirlenmektedir.
 
Geri
Üst