Sinif gecme notu nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sınıf geçme notu nasıl hesaplanır?​

Ortalama hesaplanırken notlar toplanır ve not sayısına bölünerek hesaplanmış olur. Yani öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puanıdır.

Sınıf Geçme Nasıl Olacak 2021?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Lise sınıf Geçme Nasıl olur?
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
9 sınıf sınıf geçme notu kaç?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.

Iki dönem ortalaması kaç olmalı?​

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.

Lisede kaç ortalama ile geçilir?​

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
2020 2021 Lisede kalma olacak mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Geri