AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinif Gecme Nasil Olacak 2021 lise?

Editör

Yeni Üye

Sınıf Geçme Nasıl Olacak 2021 lise?​

Liselerde Sınıfta Kalma Nasıl Oluyor? 2021-2022 eğitim öğretim yılında Lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler direkt olarak sınıf tekrarına kalacak.

2021 sınıfta kalma olacak mı?​

2021 sınıfta kalma olacak mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

12 sınıf devamsızlık var mı?​

12 sınıf devamsızlık var mı?
Lise öğrencileri bu yıl sınıfta kalma olup olmayacağını merak ediyordu. Liselerde sınıf geçme ve karne notuyla ilgili yeni bir düzenleme geldi. Düzenlemeye göre; artık devamsızlıktan sınıfta kalma olmayacak.

Liselere giriş nasıl olacak 2021?​

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, “sınavla alan okullar” ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

2020 2021 Lisede kalma olacak mı?​

2020 2021 Lisede kalma olacak mı?
LİSEDE SINIFTA KALMA VAR MI? Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacak.

Lisede geçme notu kaç 2021?​

Lisede geçme notu kaç 2021?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler. Sınıf geçme 5’lik düzene göredir, e-okulun resmi karneleri 5 ‘lik sistemde basılmaktadır ancak başarı 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
2021-2022 Sınıfta Kalma Olacak mı?​
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

2021 devamsızlık var mı?​

2021 devamsızlık var mı?
2021-2022 eğitim öğretim yılında devamsız sayılmayacak ve uzaktan eğitime devam edecek öğrenciler belirlendi.

Lisede devamsızlık var mı?​

Lisede devamsızlık var mı?
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

12 sınıf devamsızlık kaç gün 2021?​

20 günü devamsızlığı geçen öğrenciler ise Öğretmen Kurulu’nu kararına göre geçebilecek. Liseliler için ise toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. 10 gün özürsüz devamsızlık hakkı bulunan liseliler, 20 gün özürlü bir şekilde devamsızlık hakkı bulunuyor. Bu günü aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.

Sinavsiz liselere nasil gidilir 2021?​

Sinavsiz liselere nasil gidilir 2021?
Öğrenciler sınava girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabiliyor. LGS’ye katılıp ancak bu yıl istediği okula yerleşemeyen ve sınavsız okula giren öğrenciler bir yıl sonrasında sınavla öğrenci alan okula gidebilmektedir.

LGS neye göre yerleştirilecek?​

LGS neye göre yerleştirilecek?
Liseye yerleştirme okul başarı puanı ile yapılacak. Öğrencilerin kalan yüzde 10’u ise proje okullarını da kapsayan bir sınav yapılarak yerleştirilecek. İsteyen öğrenciler, haziran ayında gerçekleştirilecek sınava girecek.

Merhaba! 2021 yılında liselerde sınıf geçme ve sınıfta kalma konularına dair bilgilendirici sorular sormuşsunuz. İlgili bilgileri sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyarım.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, 2021-2022 eğitim öğretim yılında liselerde sınıfta kalma durumu yıl sonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler için söz konusu olacaktır. Bu öğrenciler, direkt olarak sınıf tekrarına kalacaklardır.

Devamsızlık konusuna gelirsek, öğrencilerin okula mazeretsiz şekilde devam etmemeleri durumunda sınıf tekrarı yapmaları söz konusu olabilir. Ancak 2021-2022 eğitim öğretim yılında devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma uygulamasının olmayacağı belirtilmektedir. Öğrencilerin uzaktan eğitime devam etmeleri gerekmektedir.

Liselere girişte ise öğrencilerin yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekmektedir. Ayrıca sınavla alan okullar için de öğrenciler en fazla 10 okul tercihi yapabilirler.

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sınavı ile yerleştirme yapılacak olup, okul başarı puanı bu süreçte önemli bir kriter olacaktır. Ayrıca, belirli bir yüzdelik dilimde yer alan öğrenciler sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilecektir.

Umarım verdiğim bilgiler sorularınıza yardımcı olmuştur. Başka konularda da merak ettiğiniz şeyler varsa sormaktan çekinmeyin. Her zaman buradayım!

Geri