AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SINGULAIR ne kadar sure kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SINGULAIR ne kadar süre kullanılır?​

SINGULAIR’i astım belirtileri yaşamasa bile, doktorunuz size reçetelediği sürece her gün çocuğunuza vermelisiniz. Astım belirtileri kötüleşirse veya astım atakları için alınan kurtarıcı inhale ilacı çocuğunuz için daha fazla kullanmanız gerekirse derhal doktorunuzu arayınız.

SINGULAIR çiğnenir mi?​

SINGULAIR sadece ağız yoluyla alınır. Aç karnına veya yiyeceklerle birlikte alabilirsiniz. 12 aylık – 5 yaş arası çocuklar için SINGULAIR 4 mg pediyatrik oral granül, • 2-5 yaş arası çocuklar için SINGULAIR 4 mg çiğneme tableti, • 6-14 yaş arası çocuklar için SINGULAIR 5 mg çiğneme tableti kullanılabilir.
SINGULAIR ne işe yarar?​
SINGULAIR inatçı astımın tedavisi ve alerjik nezlenin (rinitin) belirtilerinin giderilmesi için reçetelenir: Astım: SINGULAIR 5 mg çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda astımın tedavisinde kullanılır. SINGULAIR’i bir astım atağında kısa süreli iyileşme sağlamak için kullanmayın.

Montelukast nedir ne işe yarar?​

Montelukast nedir ne işe yarar?
Montekulast ve desloratadin alerjik rinit tedavisinde kullan›lan güçlü etken maddelerdir.

SINGULAIR uyutur mu?​

SINGULAIR uyutur mu?
hem çarpıntı yapar hem de çok uyutur.. kilo da aldırır.

Deloday şurup ne kadar kullanılmalı?​

Erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Günde bir kere 10 ml şurup alınız. Ölçülü doz pipetini 5 ml’ye kadar 2 kez çekerek kullanınız. Tedavi süresi konusunda, doktorunuz sizdeki alerjik nezlenin tipini belirleyerek ne kadar süreyle DESLODİN almanız gerektiğine karar verecektir.

SINGULAIR kim yazar?​

(1) Montelukast ve antihistaminik kombinasyonları, kulak burun boğaz uzman hekimleri, iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, göğüs hastalıkları, alerji uzman hekimlerince veya bu uzman hekimlerden biri tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak diğer hekimlerce de reçete edilebilir.
SINGULAIR 4 mg ne işe yarar?​
SINGULAIR inatçı astımın tedavisi ve alerjik nezlenin (rinitin) belirtilerinin giderilmesi için reçetelenir: Astım: SINGULAIR 4 mg çiğneme tableti, 2 -5 yaş arası pediyatrik hastalarda astımın tedavisinde kullanılır.

Astım spreyi kortizonlu mu?​

Astım spreyi kortizonlu mu?
Rahatlatıcı ilaçlar anlık rahatlama sağlarken tedavinin temelini oluşturan koruyucu ilaçlar astıma neden olan hava yollarındaki mikrobik olmayan iltihabı tedavi eder. Nefesle alınan bu koruyucu astım ilaçlarında çok düşük dozlarda kortizon olduğu doğrudur.

Montelukast nedir tıp?​

Montelukast nedir tıp?
günde sadece tek doz alınan astımı olanlar için birebir etken madde. bu ilaç hastalığın gerçek nedenine iniyor. ayrıca diğer astım ilaçlarına göre yok denilebilecek kadar az yan etkisi olduğunu söylemek mümkün.

Alerji ilaçları uyku yapar mı?​

Alerji ilaçlarının çoğu uyku getirebilir. Uyku getirdiği gibi; reflekslerde azalma, sersemlik, halsizlik ve uyuklama gibi belirgin yan etkiler de gösterebilirler. Ayrıca alerji ilacıyla birlikte ağrı kesici ilaç içmek ve alkol kullanmak bu şikayetleri daha da artırabilir.

Deloday ne kadar süre kullanılır?​

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Eğer sizdeki saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji vb (alerjik rinit), kalıcı/sürekli tip (persistan) (semptomların haftada 4 gün ya da daha fazla ve 4 haftadan daha uzun süreyle var olması) ise, doktorunuz size daha uzun süreli bir tedavi önerebilir.
Alerji şurubu ne kadar süre kullanılır?​
İlacın kullanım süresi belirtilerin şiddetine ve süresine göre kişiden kişiye değişebilir. Örneğin mevsimsel alerjilerde genellikle en fazla 7-10 gün kullanılır. Ancak yıl boyu nüksedebilen alerjik reaksiyonlarda belirtiler şiddetlendikçe uzun süreli alımı gerekebilir.

Plavix raporu hangi doktor yazar?​

Plavix raporu hangi doktor yazar?
a) Koroner Artere Stent takılacak hastalara Kardiyoloji, İç Hastalıkları veya Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları tarafından raporsuz olarak 1 defaya mahsus olmak üzere 24 saat önceden verilebilir.

Singular ilaç ne ise yarar?​

Singular ilaç ne ise yarar?
SINGULAIR alerjik rinit belirtilerinin (hapşırık, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve kaşıntısı) kontrolüne yardımcı olmak amacıyla kullanılır.

SINGULAIR ve Zespira aynı mı?​

etken maddesi montelukast olup, muadillerinin piyasa isimleri şunlardır: onceair, zespira, notta, luxat, airfix, airmol, clast.

SINGULAIR 5 mg ne işe yarar?​

SINGULAIR çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. SINGULAIR 28 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tablet 5 mg montelukast içerir.
Aile hekimi alerji ilacı yazabilir mi?​
Aile Hekimleri, SUT’ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT’ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.

Bilaxten nedir ve ne için kullanılır?​

Bilaxten nedir ve ne için kullanılır?
Mevsimlere bağlı alerjik nezlenin (saman nezlesi) tedavisinde kullanılmaktadır. BILAXTEN 20 mg Tablet, İlacın etken maddesi Bilastin’ dir.

Zespira ne demek?​

Zespira ne demek?
ZESPİRA çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. ZESPİRA 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tablet 5 mg montelukast içerir.

Zespira ne ile verilir?​

ZESPİRA’yı doktorunuz reçetelediği sürece günde bir kez çocuğunuza vermelisiniz.
- Uygulama yolu ve metodu:
- ÖNEMLİ: Gıda, hazır mama veya anne sütüyle karıştırılan oral granülleri sonraki.
- kullanım için kesinlikle saklamayınız.
- ZESPİRA oral granülleri hazır mama veya anne sütü dışında herhangi bir sıvıya.
- eklemeyiniz.
Eğer sizdeki saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji vb (alerjik rinit), kalıcı/sürekli tip (persistan) (semptomların haftada 4 gün ya da daha fazla ve 4 haftadan daha uzun süreyle var olması) ise, doktorunuz size daha uzun süreli bir tedavi önerebilir.

Aile hekimi hangi ilaçları yazabilir 2022?​

Bilaxten hangi hastalıklara iyi gelir?​
bilaxten
- allerjik rinit ve konjonktivitlerin tedavisinde kullanılan bilastin etken maddesi içeriğine sahip bir ilaç.
- yıllardır alerji ile ayrı, alerji ilaçları ile ayrı savaşan bünyeme pek iyi gelen ilaçtır.

SINGULAIR'ın ne kadar süre kullanılması gerektiği, doktorunuzun size reçete ettiği sürece devam etmeniz gerektiğini belirtir. Astım belirtileri düzelirse bile düzenli olarak kullanılmalıdır. Eğer astım belirtileri kötüleşirse veya astım atağı yaşanırsa, doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

SINGULAIR sadece ağız yoluyla alınmalıdır, çiğnenmemelidir. Genellikle aç karnına ya da yiyeceklerle birlikte alınabilir. 12 aylık - 5 yaş arası çocuklar için farklı dozaj formları bulunmaktadır.

SINGULAIR, inatçı astımın tedavisinde ve alerjik nezlenin belirtilerini gidermek için reçete edilir. Astımın tedavisinde kurtarıcı bir ilaç olarak kullanılmamalıdır.

Montelukast ve desloratadin gibi etken maddeler alerjik rinit tedavisinde kullanılan güçlü ilaçlardır.

SINGULAIR çarpıntı yapabilir ve bazı kişilerde uyku hali yaratabilir. Bu nedenle kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Alerji ilaçları genellikle uyku getirebilir ve yan etkileri arasında reflekslerde azalma, sersemlik ve halsizlik gibi durumlar bulunabilir. Diğer ilaçlarla birlikte alkol kullanımı da yan etkileri artırabilir.

SINGULAIR'ın hangi dozaj formunun ne işe yaradığı ve kimler tarafından reçete edilebileceği konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca, deloday gibi ilaçların ne kadar süre kullanılması gerektiği hakkında da açıklamalara yer verilmiştir.

Astım spreylerinde kullanılan kortizon genellikle düşük dozlarda olduğu için ciddi yan etkilere sebep olmaz.

Zespira, SINGULAIR gibi montelukast etken maddesini içeren benzer bir ilaçtır ve çocuklarda mevsimsel alerjik rinit semptomlarını hafifletmek için kullanılır.

Geri