Sinema nedir ve tarihi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sinema nedir ve tarihi?​

Sinematograf, Kinetoskoptan farklı olarak, birden fazla kişinin aynı anda film izlemesine imkan sağlayan bir aygıttır. “Bir Trenin La Ciotat Garına Gelişi” adlı film, tarihin ilk sinema filmi olarak 1895 tarihinde Paris’te halkla buluşmuş ve bu buluşma bugünün sinema severleri için bir milat olarak kabul edilmiştir.
Sinema tarihi dersi nedir?
Dersin Amacı: Bu dersin amacı; teknolojik, sanatsal, endüstriyel ve toplumsal boyutlarıyla sinemanın tarihsel gelişimini dönemin siyasi, ekonomik ve kültürel şartları ile bir arada değerlendirerek incelemektir.
Sinemanın anlatım nedir?
Sinema kendine özgü bir anlatım aracıdır. Görüntüler ve sesler onun dilinin unsurları durumundadır. Görüntünün ve sesin temel anlatım öğesi ise kendine özgü bir anlatım tekniği olan senaryo hâlindeki kurgudur. Sinemada ses, efektlerin ve müziğin de etkisiyle filmde gerçeklik duygusunu uyandıran bir unsurdur.

Sinema neden ortaya çıktı?​

Sinemanın tarihi, milattan önceye ve “Camera Obscura (karanlık oda)” denilen buluşa dayanıyor. Bir kutuya açılan delikten tutulan cismin kutunun diğer tarafına yansımasından ibaret olan Camera Obscura’nın sinema büyüsünü başlattığı düşünülüyor.
Sinema nerede ortaya çıktı?
Lumiere Kardeşler ilk gösterilerini 28 Aralık 1895’te Paris’te, Capucines Bulvarı’ndaki Grand Cafö’de gerçekleştirdiler ve bu gösteri sinemanın başlangıcı olarak kabul edildi.
Bazin sinema Nedir?
Bu, “Bazin’in selefi” olarak selamlanan ve Bazin’i etkilediği bilinen André Malraux’un (1901-1976) görüşü olarak da öne çıkıyor: “Sinema, çekimin daraltıcı çerçevesinden kurgu yoluyla özgür kaldıkça keşfedilmiş bir sanattır”.
Louis ve Auguste Lumiere kardeşlerin kamera ve projektörün bir arada olduğu “Sinematograf” aletini icat ettikten sonra sanattan çok bir belgeleme aracı olarak keşfedilen dünya sinemasında, ilk film gösterimleri de Lumiere Kardeşler’in çektikleri kısa filmlerle birlikte 1895’te başladı.
Türkiyede ilk sinema gösterimi nerede yapıldı?
12 Aralık 1896 yılında Galatasaray’da bulunan Sponeck Birahanesi’nde D. Henri tarafından halka açık ilk film gösterimi yapıldı.
Sinemanın öğeleri nelerdir?
Sinemanın dört temel özelliği; ışık, hareket, gerçeklik izlenimi ve birleştirmedir.

Geri