AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinekli Bakkal catismasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sinekli Bakkal çatışması nedir?​

Sinekli Bakkal romanında, çatışma unsurlarının devrimci aydınlar, saray ve çevresindeki yöneticiler, halk ve Doğu ile Batı’ya ait unsurlar etrafında şekillendiğini ifade edebiliriz. Bu çatışmalar: Hilmi ve arkadaşları, Selim Paşa, Sinekli Bakkal, Peregrini, Rabia ve Vehbi Dede üzerinden verilmiştir.
Çatışma sırasında problem odaklı strateji olarak uzlaşmanın amacı nedir?
Problem Çözme: Problem çözme stratejisi, çatışmanın temel sebeplerini bularak onları tamamen ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu amaçla çatışan taraflar yüz yüze getirilerek anlaşmazlık konuları üzerinde tartışmaları sağlanır. Çatışan tarafların anlaşabilecekleri ortak yönleri üzerinde daha fazla durulur (Ertürk, 1994).
Sinekli Bakkal hangi akımdan etkilenmiştir?
Sinekli Bakkal, Halide Edib Adıvar’ın ünlü romanıdır. Paris’te yazılmış ve ilk kez The Clown and His Daughter, (Soytarı ile Kızı) adıyla 1935 yılında Londra’da yayımlanmıştır….Sinekli Bakkal.

Sinekli Bakkal romanının teması nedir?​

Sinekli Bakkal Romanının Teması Sinekli Bakkal romanında tema Doğu-Batı çatışmasıdır. Evlilik, sınıf farklılıkları gibi temalara değinilse de romanda asıl işlenen tema Doğu kültüründen uzaklaşmadan Batı kültürünün faydalı olan özelliklerini alabilmektir.
Çatışma sırasında problem odaklı strateji nedir?
Bu strateji kazan/kazan çatışma yönetim stratejisidir. Bu stratejiyiseçen bireyler, bilgi alışverişinin peşindedir. Bu stratejide farklılıkları incelemek ve her taraf için kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak arzulanır. Bu strateji genel anlamda problem çözmeyle ilişkilidir ve durumlar karmaşık olduğunda etkilidir.
Uzlaşma amacı nedir?
Uzlaşmanın amacı, kural olarak, faillerin kendi fiillerinin sonuçlarını görerek bizzat anlamaları için, suçun faili ile mağduru arasında doğrudan iletişim kurulmasıdır. Bu tür toplantılar mağdurların, klasik yargı sisteminin üstesinden gelmekte zorlandığı zayıflık duygusunu yenmelerine yardımcı olur.
 
Geri
Üst