Sincap kafesli asenkron motor nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sincap kafesli asenkron motor nedir?​

Sincap kafesli ve sargılı rotor (bilezikli asenkron motor) olarak iki çeşidi vardır. Her ikisi de üzerine oyuklar açılıp paketlenmiş silisli sacların bir mil üzerine sıkıca yerleştirilmesinden oluşmuştur. Sincap kafesli olanlarda rotorun dış kısmında açılmış olan oluklara alüminyum veya bakır çubuklar yerleştirilir.
Sincap kafesli asenkron motor nerelerde kullanılır?
Sincap kafesli motorlarda sargı, yapraklı bir rotorun yivlerine yerleştirilmiş bakır veya alüminyum çubuklardan oluşur; bu yapı basit, sağlam ve ucuzdur. Bu tip motorlar, imalat sanayinde, pompaların ve vantilatörlerin çalıştırılmasında veya ambalajlamada çok yaygın olarak kullanılan standart aygıtlardır.
Asenkron generatör nerelerde kullanılır?
Direkt şebekeye bağlantı sistemlerinde, alternatif akım jeneratörlerini oluşturan asenkron veya senkron jeneratörler kullanılmaktadır. Son yıllarda asenkron jeneratörler enerji üretim sektöründe özellikle rüzgâr türbinlerinde oldukça fazla kullanılır.

Dıştan rotorlu motor nedir?​

Rotor yüksek kalite alüminyumdan ve statör ince silisli sacdan üretilmiş olup paslanmaya, yüksek sıcağa, neme, kir ve yağ gibi dış etkenlere karşı dayanıklıdır. Dıştan rotorlu monofaze motor düşük enerji sarfiyatı ve yüksek verimlilik ile çalışmaktadır. Motor istenilen pozisyonda çalışmaya uygun olarak tasarlanmıştır.
Asenkron motor kaç çeşittir?
ASENKRON MOTOR ÇEŞİTLERİ NELERDİR? Faz Sayısına Göre; 1 Fazlı Asenkron Motorlar, 2 Fazlı Asenkron Motorlar , 3 Fazlı Asenkron Motorlar. Bir fazlı asenkron motorlar ; Statorlarında genellikle ana ve yardımcı sargı olmak üzere 2 sargı olur.
Sincap kafesli asenkron motor nasıl çalışır?
► Sincap Kafes Rotorlu Asenkron Motorlar: Sincap kafesli rotorda oluklara yerleştirilen sargılar, rotor silindirinin her iki ucunda bir çember ile kısa devre edilirler. Bu şekilde uçları kısa devre edilmiş rotor iletkenlerinden akım akarak makinenin dönmesi sağlanır.
4.ASENKRON JENERATÖRLER Bir asenkron makine, jeneratör çalışmada makinenin güç kaynağı rotordan alınan mekanik güçtür. Asenkron jeneratörün statoru üç faz grubundan müteşekkil birçok sarıma yataklık yapar. Bu üç grup sargı fiziksel olarak stator etrafına yayılmıştır.
Asenkron motorlarda tehlikeli şekilde ısınmaya neden olan aşırı akımların nedenleri?
Aşırı yüklerde motorun fazla akım çekmesi. (Nominal akımdan oranında daha fazla akımın çekilmesi. Motorun yol alma ve frenleme süresinin uzun tutulması sonucu, fazla akım çekmesi. Motorun sık durma ve kalkış yapması halinde, stator veya rotor sargılarında ısının artması.
 
Geri
Üst