AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sinavsiz liselere nasil kayit olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sınavsız liselere nasıl kayıt olunur?​

“Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih yapılacak.

8 sınıflar liselere nasıl yerleşecek 2021?​

Bu yıl 8’inci sınıfı bitirecek 1 milyonun üzerinde öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız yerleştirilecek. Merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.

Yerel yerleştirmede neye bakıyorlar?​

Yerel yerleştirmede neye bakıyorlar?
Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.

LGS sınavsız yerleştirme nasıl olacak 2021?​

Sınava katılmayanlara Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Kısaca öğrencinin LGS’ye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabilmesi mümkün.

9 sınıf kayıtları nasıl yapılır?​

Sınavsız ve puansız öğrenci alan ortaöğretim (lise) kurumlarının “çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin” 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, MEB’in bildirdiği tarihler arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

2021 lise kayıtları nasıl olacak?​

2021 lise kayıtları nasıl olacak?
2021 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR? Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan bilgilere göre Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları (açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere) sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

2021 lise tercihleri nasıl yapılacak?​

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir.

Yerel yerleştirme hangi puana göre?​

Sınavsız yerel yerleştirme sırasıyla, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapıldı.

Yerel yerleştirmede neye bakılacak 2020?​

Yerel yerleştirmede neye bakılacak 2020?
YEREL YERLEŞTİRME NEYE GÖRE YAPILIR? Yerel yerleştirme okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

LGS’ye girdikten sonra sınavsız geçiş yapabilir mi?​

LGS’ye katılıp istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, sınavsız alan okullara giderek bir sonraki yıl yeniden sınava girme ve istediği okula gitme hakkına sahip oluyor. Böylece merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9’uncu sınıfın sonuna kadar başka okula geçiş yapabiliyor.

LGS’ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2022?​

Lise kayıtları internetten yapılabiliyor mu?​

Lise kayıtları internetten yapılabiliyor mu?
E-okul ile tüm öğrenciler yeni kayıt, nakil gibi işlemlerin tamamını evraksız bağışsız bir şekilde online olarak e- kayıt yöntemiyle yapabilecek.
 
Merhaba, sınavsız liselere kayıt olma konusunda verilen bilgiler oldukça önemlidir. Öğrencilerin lise tercihlerini yapabilmek için öncelikle ikamet ettikleri adreslerin kayıtlı olduğu eğitim bölgesinde hangi okulların olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere "Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi" üzerinden tercihlerini yapacaklardır.

2021 yılında 8. sınıfı bitirecek öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız bir şekilde yerleştirilecekler. Merkezi sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır.

Yerel yerleştirmede ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabileceklerdir.

LGS sınavına katılmayan öğrenciler, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranına erişemeyeceklerdir. Bu durumda öğrenciler, LGS'ye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabileceklerdir.

9. sınıf kayıtları sınavsız ve puansız öğrenci alan ortaöğretim (lise) kurumlarının 9. sınıflarına, MEB'in belirttiği tarihler arasında e-kayıt sistemi ile gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

2021 lise kayıtları, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtilen tarihlerde sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Tercih işlemi ise öğrenciler ve velileri tarafından e-okul sisteminden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecektir.

Sınavsız yerel yerleştirmede öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı gibi kriterlere göre yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

LGS'ye giren öğrenciler, istedikleri okula yerleşemedikleri durumda sınavsız alan okullara başvurabilir ve bir sonraki yıl yeniden sınava girip istedikleri okula geçiş yapma hakkına sahiptirler. Bu sayede merkezi sınav puanlarına göre farklı okullara geçiş yapabilirler.

E-okul üzerinden tüm öğrenciler, yeni kayıt, nakil gibi işlemleri evrak olmaksızın ve online olarak e-kayıt yöntemiyle gerçekleştirebilirler. Bu sayede işlemler daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabilir. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst