AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sinavsiz ikinci universite ne demek?

Editör

Yeni Üye

Sınavsız ikinci üniversite ne demek?​

İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.

Sınavsız ikinci üniversite Yüz Yüze mi?​

İkinci üniversite dersler zaman ve mekandan bağımsız olarak online videolar, etkileşimli ders materyalleriyle uzaktan eğitimle veriliyor. Ancak sınavlar belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştiriliyor. İsteyen öğrenciler üniversitelerin kütüphane, kampüs ve etkinliklerinden de faydalabiliyorlar.

Ikinci üniversite okumak paralı mı?​

Ikinci üniversite okumak paralı mı?
AUZEF ikinci üniversite harç ücretleri ne kadar 2021? AUZEF ikinci üniversite programları lisans ve ön lisans programları için ödenmesi gereken kayıt ücreti 400 lira olarak açıklandı.

Üniversiteye sınavsız geçiş yapabilmek için şartlar nelerdir?​

Sınavsız geçiş yapacak adayların bu haklarını kullanabilmeleri için 2018 ÖSYS’ye mutlaka başvuru yapmış olması gerekiyor. Sınavsız geçiş yapmak isteyen aday isterse YGS ve LYS’ye de girebiliyor. YGS ve LYS’ye girmeyen aday eğer 2018 ÖSYS’ye başvuru yapmış ise sınavsız geçiş hakkından yararlanıyor.

Üniversite sınavına girmeden üniversiteye gidilir mi?​

Sınava girmeden üniversite okuma hayaliyse yurtdışı eğitimi ile gerçekleşebilir. Üniversite eğitimini almak istediğinizde size sınavın engel olmasını istemiyorsanız, yurtdışında eğitim veren ve sınav şartı aramayan üniversite seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz.

Üniversiteyi açıktan okumak için ne yapmalıyım?​

Üniversiteyi açıktan okumak için ne yapmalıyım?
Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.
Açık öğretimden ne okunmalı?​
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
Ikinci üniversite ücretleri nasıl ödenir?​
Ücretlerin T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerekmektedir.

Sınavsız ikinci üniversite, mezun veya halen bir üniversite okuyan kişilerin İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Programlarına herhangi bir sınava girmeden kayıt yaptırabildiği bir sistemdir. Bu sayede ikinci bir üniversite diploması almak isteyen kişiler için bir fırsat sunulmaktadır.

İkinci üniversite dersleri genellikle online videolar ve etkileşimli ders materyalleri aracılığıyla uzaktan eğitim şeklinde verilmektedir. Ancak sınavlar belirlenen merkezlerde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, öğrenciler istedikleri takdirde üniversitenin kütüphane, kampüs olanaklarından ve etkinliklerinden faydalanabilmektedirler.

İkinci üniversitede eğitim almak belirli bir ücret karşılığında mümkündür. 2021 yılında AUZEF ikinci üniversite programları için lisans ve ön lisans seviyesinde ödenmesi gereken kayıt ücreti 400 lira olarak belirlenmiştir. Bu ücretlerin T.C. Kimlik numarası ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri veya internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerekmektedir.

Sınavsız geçiş yapabilmek için adayların 2018 ÖSYS'ye başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Adaylar istedikleri takdirde YGS ve LYS'ye de girebilirler. YGS ve LYS'ye girmeyen adaylar, eğer 2018 ÖSYS'ye başvuru yaptılarsa sınavsız geçiş hakkından yararlanabilirler.

Eğer sınava girmeden üniversite eğitimi almak istiyorsanız, yurtdışında eğitim veren ve sınav şartı aramayan üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede sınavın engel olmadığı bir eğitim alabilirsiniz.

Üniversiteyi açıktan okumak istiyorsanız, öncelikle lise diplomanızın olması gerekmektedir. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamazlar. Açık üniversite okumak isteyen kişiler belirli ödemeleri yaparak kayıt olabilir ve ders seçimlerini yapabilirler.

Açıköğretim Fakültesi'nde okunabilecek bazı programlar şunlardır:
- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Adalet
- Aşçılık
- Bankacılık ve Sigortacılık
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri
- Çağrı Merkezi Hizmetleri

Sonuç olarak, sınavsız ikinci üniversite sistemi farklı olanaklar sunarak kişilere daha geniş bir eğitim seçeneği sunmaktadır.

Geri